26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

ET:n loppusuora käynnistyy Espanjassa: Koivu pelaa työpaikasta, Korhonen finaalipaikasta

Mikko Korhonen vaihtaa harvoin välineitä, tällä viikolla testauksessa on kuitenkin ollut puuviitonen rautakakkosen korvaajaksi. Kuva: Getty Images.

Mikko Korhonen ja Kim Koivu starttaavat Espanjan avoimiin hyvin erilaisista lähtökohdista: loppukauden panoksena on toisella paikka finaalissa, toisella pöydällä on pelioikeus.

Mikko Korhonen ja Kim Koivu ovat suomalaisedustajat Madridissa pelattavassa golfin Euroopan kiertueen Open de España -kilpailussa.

Korhoselle kisa on kauden 19:s. Hän on parhaana suomalaisena kiertueen pistelistalla sijalla 50:s. Jos Korhonen onnistuu pitämään paikkansa 50 parhaan joukossa kauden loppuun asti, pääsee hän mukaan kiertueen finaalikisaan Dubaissa marraskuun toiseksi viimeisellä viikolla.

Kim Koivun kohdalla tilanne on tiukka. Koivu on rankingissa sijalla 150. Hän on kerännyt 244,5 pistettä, kun viimeinen suorassa pelioikeudessa oleva kollega, Englannin Jack Singh Brar on netonnut 386,9 pistettä. Ero on sen verran suuri, että Koivun on pystyttävä kiilaamaan erittäin hyville sijoituksille jäljellä olevissa kilpailuissaan.

Koivu on ilmoittautunut mukaan kaikkiin neljään jäljellä olevaan kisaan. Espanjan jälkeen vuorossa ovat Italian, Ranskan ja Portugalin kilpailut. Korhonen jättää Ranskan kisan väliin, mutta pelaa Italiassa ja Portugalissa. Kiinan WGC-kisaan kumpikaan suomalainen ei tule pääsemään mukaan, ellei pomppaa rahalistalla 30 parhaan joukkoon.

Korhonen lähtee kisaan pieneltä harjoitustauolta hyvin levänneenä.

”Vähän välinetestausta aamulla ja yhdeksän reiän pelit iltapäivällä. Ihan hyvältä vaikuttaa kenttä, tarkkuutta vaativia väyliä. Ihan hyvällä fiilikselllä taas kisaan, vaikka vähän on vielä paras tuntuma kateissa. Etsitään salilta tekemiseen sopivaa terävyyttä hitunen lisää”, hän kertoi tiistaina illansuussa.

Korhonen ei lukeudu niihin pelaajiin, jotka vaihtavat pelivälineitä ahkerasti. Nyt pieniä muutoksia bägin sisältöön saattaa kuitenkin tulla.

”Uudet raudat ovat jo bägissä, Titleistin CB:t (joilla Korhonen on pelannut koko ammattilaisuransa ajan). Tänään testasin vähän puu-viitosta, sillä hybridit eivät oikein tunnu sopivan minulle. Voi olla, että puu-viitonen on jatkossa bägissä, jos rauta-kakkosta ei kyseisellä kentällä tarvita”, Korhonen suunnitteli.

Kisassa jaetaan palkintorahaa 1,5 miljoonaa euroa. Race to Dubai -pistelistan pisteitä jaetaan 2750. Suurimpien suosikkien joukkoon lukeutuvat isäntämaa Espanjan Sergio Garcia ja Jon Rahm, jotka tunnetusti ovat yleensä kovassa iskussa kotimaansa kamaralla pelattavissa kilpailuissa.

Garcia on ottanut 16 Euroopan kiertueen voitostaan peräti seitsemän Espanjassa pelatuissa kilpailuissa. Rahm puolestaan yhden neljästä.

Mikko Korhonen avaa kilpailunsa torstaina kello 10.40 Suomen aikaa. Kim Koivun lähtöaika on vasta kello 14.50 Suomen aikaa eli kello 13.50 paikallista aikaa.

Artikkelia päivitetty kello 17.22: Lähtöajat korjattu.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)