ET:llä debytoiva Juuso Kahlos: ”Piti tehokkaasti alkaa opiskelemaan ja varaamaan matkaa” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

ET:llä debytoiva Juuso Kahlos: ”Piti tehokkaasti alkaa opiskelemaan ja varaamaan matkaa”

Juuso Kahlos pelaa keskiviikkona uransa ensimmäisen kilpailukierroksen European Tourilla. Kuva: Markus Ruuskanen

Kahlos harppasi 13. varasijalta Euram Bank Openin pelaajalistalle.

Kiertuepelaajat toisinaan ilmoittautuvat turnauksiin, jonne pääseminen ei vaikuta etukäteen kovin realistiselta. Näin teki viime viikolla myös Juuso Kahlos, joka vielä pari päivää sitten oli ET-kilpailun osallistujaluettelossa kaukaisella varasijalla.

”En tiedä, mitä sitten tapahtui, mutta hyppäsin sunnuntaina 13. varasijalta mukaan kilpailuun”, osallistumisensa tämän viikon SM-lyöntipelikilpailuun perunut Kahlos kertoi.

Neljän kuukauden kisatauon European Tourilla viime viikolla päättäneeseen Austrian Openiin osallistui seitsemän suomalaista. Sama lukumäärä kotimaisia pelaajia starttaa myös keskiviikkona alkavaan Euram Bank Openiin. Nimilistakin on lähes sama, ainoastaan Tapio Pulkkanen on vaihtunut Juuso Kahlokseen.

”Säännöt ovat tuolla aika tiukkoja, niin piti aika tehokkaasti alkaa opiskelemaan ja varaamaan matkaa. Onhan tämä todella hienoa, että pääsin kisaan. En millään malttaisi odottaa, että numerolappu laitetaan rintaan”, uransa ensimmäiseen ET-kilpailuun osallistuva Kahlos iloitsi.

Kisakenttä Golf Club Adamstal on hänelle entuudestaan tuttu. Kahlos osallistui kaksi vuotta sitten pelkästään Challenge Tourin ohjelmaan kuuluneeseen Euram Bank Openiin, jolloin hän karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

”Olen pelannut tuon kentän muutama vuosi sitten, ja se on todella raskas kenttä pelata. Nordcenterin Fream kalpenee Adamstalille”, hän sanoi viitaten viime viikolla Nordcenterissä pelattuun 18 reiän kilpailuun, jossa Fream-kenttä oli viritetty mahdollisimman vaikeaksi.

”Ei minulla mitään erikoissuunnitelmaa tälle kisalle ole. Tiedän, että kovaa on mentävä, jos haluaa pärjätä. Teen pelikirjan ja pitäydyn siinä.”

NCAA-yliopistosarjan finaaleihin joukkueensa kanssa Yhdysvalloissa vuonna 2018 yltäneellä Kahloksella on ollut kevään ja alkukesän puitteissa aikaa panostaa harjoitteluun, johon on pyritty hakemaan ja löytämään hieman erilaista lähestymiskulmaa.

”Nythän on ollut loistava hetki harjoitella boxin ulkopuolelta. Kun tulin Nordic Liigan talvisarjasta, niin ei ollut muuta vaihtoehtoa. Olen keskittynyt paljon liikkuvuuteen ja saanut sitä kautta svingiin paljon positiivisia asioita. Kävin myös kuvauttamassa lonkat, joista löysimme tärkeitä juttuja harjoitusten parantamiseen”, Mika Piltzin valmennettava sanoi.

Kuusi turnausta European Tourilla voittanut Joost Luiten on yksi tämän viikon kilpailun suurmmista menestyssuosikeista. Kuva: Getty Images

Tänä vuonna ei European Tourilla järjestetä karsintoja, joten ensimmäisen top 3 -sijoituksensa viime kaudella Nordic Liigassa saavuttaneella Kahloksella on nyt fokus itsensä kehittämisessä pelaajana.

”Pitkä kisatauko on tarjonnut siihen loistavan mahdollisuuden. Ei tällaisia kesiä ole ollut moniin vuosiin, että saa harjoitella rauhassa. Kategoriathan säilyvät ensi vuodelle, mikä on tuonut myös rauhaa treenaamiseen. On tämä myös tehnyt tosi hyvää, kun on saanut viettää aikaa tyttöystävän ja koiran kanssa.”

ET:n ohella Challenge Tourin kalenteriin kuuluvaan Euram Bank Openin osallistujakaarti ei ole aivan yhtä nimekäs kuin Itävallan edellisessä kilpailussa, Austrian Openissa. Suurimpien suosikkien joukkoon kuuluvat muun muassa Hollannin Joost Luiten ja Sami Välimäki.

Välimäen ja Kahloksen ohella suomalaisista Ramsaussa pelaavat Antti Ahokas, Roope Kakko, Janne Kaske, Kim Koivu ja Oliver Lindell. Panokset palkintoarvoltaan 500 000 euron kilpailussa ovat merkittävät, sillä kisan ykkönen kuittaa ET:n voittajakategorian, ja varmistaa paikkansa pääkiertueella kauden 2021 loppuun.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje