ET:n kilpailukalenterista poistuu merkittäviä kisoja - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

ET:n kilpailukalenterista poistuu merkittäviä kisoja

Volvo ei jatka enää World Match Play Championshipin pääyhteistyökumppanina. Kuva Getty Images.

European Tourin ensi vuoden kisakalenteria ei ole vielä julkistettu ja osaltaan siihen varmasti vaikuttaa se, että muutama perinteinen ja merkittävä kisa on yhteistyökumppanien osalta auki. Volvo ei jatka enää World Match Playn ja Etelä-Afrikassa pelatun World Golf Championsin pääsponsorina. Myös Wales Open ja Johnnie Walker Championship jäävät pois kisakalenterista.

”Jotkut voivat pitää tätä takaiskuna kiertueelle, mutta me näemme asian toisella tavalla. Volvo on ollut mukana 26 vuotta ja se on ollut meille hieno asia. Mikään ei voi kuitenkaan jatkua ikuisuuksiin. Ja toisaalta Volvo panostaa China Openiin entistä enemmän”, totesi Tourin kansainvälisistä toiminnoista vastaava Keith Waters uutistoimisto Reutersille.

Waters vakuuttaa, että ensi vuonna pelataan normaali täysi kausi. Tällä hetkellä ainoastaan yksi viikonloppu näyttäisi jäävän vapaaksi.

Maailmantalouden tilanne on vaikuttanut kaikkien ammattilaiskiertueiden ohjelmaan ja moni perinteinen kilpailu on poistunut kalenterista. ET:n puolelta vakuutetaan, että pahin notkahdus olisi jo ohitettu.

”Olemme jo kertoneet, että European Open tulee takaisin ja se pelataan Saksassa ensi syyskuussa. Paljon positiivisia asioita tapahtuu koko ajan ja marraskuun aikana näette, että Wales Open ja Johnny Walker Championship on korvattu uusilla kilpailuilla”, vakuuttaa Waters.

Parhaillaan London Clubilla pelataan World Match Playn 50-vuotisjuhlaturnausta ja Waters on toiveikas, että kilpailu pelataan myös ensi vuonna.

”Kilpailu oli alun perin brittiläinen kisa ja se pelattiin Wentworthissa. European Tour on nyt kansainvälisempi kiertue ja siksi on ymmärrettävää, että pelipaikka ja -maa voivat vaihtua. Kisa on pelattu jo Bulgariassa ja Espanjassa”, selvittää Waters.

European Tour pyrkii julkaisemaan kauden 2015 kisakalenterin ensimmäisen ”sektorin” ensi tiistaina ja kokonaisuudessaan paketti julkistetaan todennäköisesti DP World Tour Championshipin yhteydessä Dubaissa marraskuun loppupuolella.

Jari Jokinen

Lähte: Reuters

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje