ET:lle pääsyynsä nuoresta asti uskonut Välimäki: ”Täällä vasta realisoitui, että se on oikeasti mahdollista” - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

ET:lle pääsyynsä nuoresta asti uskonut Välimäki: ”Täällä vasta realisoitui, että se on oikeasti mahdollista”

Sami Välimäki (oik.) saa keskiviikkona samassa ryhmässä kanssaan pelanneesta Ranskan Adrien Saddierista seuraa myös Euroopan kiertueelle. Kuva: Getty Images

Katso ja kuuntele Sami Välimäen tuoreet tunnelmat videohaastattelusta karsintafinaalin jälkeen.

Keskiviikkoiltana jysähti Espanjan Tarragonasta iloisia uutisia Sami Välimäen saavutettua kortin Euroopan kiertueen karsintafinaalista ensimmäisenä suomalaisena viiteen vuoteen.

Debyyttikauttaan ammattilaisena pelaava Välimäki oli Golfpisteen videohaastattelussa onnellinen ja huojentunut mies, kun Lumine Golf Clubilla käyty vaativa kuusipäiväinen karsintafinaaliurakka meni sanan varsinaisessa merkityksessä nappiin.

”Alku oli tosi huono, enkä saanut birdiepaikoista sisään. Kahdeksannen birdie rauhoitti vähän tilannetta ja chipin mentyä sisään 11. reiällä tiesin, että hyvä on tulossa. 15. ja 16. reiän bogit eivät tehneet hyvää, mutta onneksi saatiin tuotua loppuun asti”, Välimäki kuvaili kisan viimeistä kierrosta.

Hän kertoi nuoresta pitäen uskoneen pelaavansa joskus Euroopan kiertueella, mutta ei antanut ajatuksen karata hienon tilaisuuden edessäkään.

”Täällä vasta realisoitui, että se on oikeasti mahdollista. Ehdottomasti kovaa työskentelyä on takana ja sitä kautta olen saanut nostettua itseluottamusta ylös. Lyöminen on älyttömän vahvaa, enkä paljon missaa griinejä. Safety-lyönnitkin (varmistetut) saan yleensä lähelle, ja myös putit ovat loppukaudesta uponneet hyvin.”

Asteikolla yhdestä kymmeneen, yhdeksikön edestä sanojensa mukaan henkisesti puhki oleva Välimäki suuntaa Lumine Golf Clubilta Barcelonaan lentokenttähotelliin, ja lento kohti koti-Suomea lähtee torstaina aamupäivällä.

Video: Kimmo Sirainen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje