Eteläafrikkalaiset suosikkeina Connecticutiin - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Eteläafrikkalaiset suosikkeina Connecticutiin

Louis Oosthuizen yrittää ottaa koppia menestyksestä TPC River Highlandsilla. Kuva: Getty Images

Travelers Insurance –yhtiö teki oman ratkaisevan liikkeen houkutellakseen isoja nimiä tällä viikolla pelattavaan PGA Tourin kilpailuun. Connecticutin kisan pääsponsori lennätti U.S. Openiin osallistuneita pelaajia tilauslennolla New Englandiin, ja temppu näyttäisi toimineen. Osallistujien joukossa ovat mm. Bubba Watson, Brandt Snedeker, Sergio Garcia, Billy Horschel ja Patrick Reed.

Myös Louis Oosthuizenin ja Branden Gracen puolesta lanttinsa likoon lyöviä löytynee tarpeeksi. Molemmat sijoittuivat Chambers Bayssa viiden joukkoon, ja olipa Oosthuizen koko joukon paras, mikäli U.S. Openin avauskierrosta ei oteta huomioon. Finaalikierroksen sisääntulon 29 lyönnillä pelannut maailmanlistan 16:s on varmasti täynnä itseluottamusta startatessaan torstaina käynnistyvään Travelers Championshipiin.

Grace oli U.S. Openin loppusuoralla mukana voittotaistelussa, mutta hänen haaveensa kaatuivat 16. reiällä ulos menneeseen avaukseen. Kaksi lyöntiä Spiethille hävinneellä Gracella riittää varmasti revanssihenkeä Cromwellissä.

Kevin Streelman esitti vuodentakaisessa kisassa yhden kaikkien aikojen loppuvenytyksistä Yhdysvaltain kiertueella. Hän selvitti kymmenen viimeistä viheriötä yhdellä putilla, ja teki loppuun seitsemän birdien suoran. Tulos 64 oli lopulta liikaa Sergio Garcialle ja K.J. Choille.

Kisakenttä TPC River Highlands on alun perin Robert J. Rossin ja Maurice Kearneyn käsialaa. Vuonna 1928 valmistunut areena tunnettiin aiemmin Edgewood Country Clubin nimellä. Pete Dye uudisti kenttää vuonna 1982 ja Bobby Weed uudelleen vielä 90-luvun loppupuolella.

Palkintoarvoltaan 6,4 miljoonan taalan Travelers Championship pelattiin ensimmäisen kerran 1952. Kuuluisa viihdetaitelija Sammy Davis Jr. toimi kilpailun alkuvuosien isäntänä. Tunnetuimpien voittajien joukosta löytyvät mm. Arnold Palmer, vastikään kuollut Charles Sifford, Lee Trevino sekä Greg Norman.

U.S. Openista ”rantautuneiden” nälkäisten pelaajien ohella menestysehdokkaiden listaa voisi täydentää voittoa puolustavalla Streelmanilla sekä Marc Leishmanilla. Ensin mainitulta löytyy TPC River Highlandsilta myös kaksi muuta Top 10 –sijoitusta. Edellisessä PGA Tourin kilpailussaan hän oli 18:s.

Leishman voitti kisan vuonna 2012, eikä ole koskaan missannut cut’ia Travelersissa. Memorial Tournamentin viides sija kertoo, että australialaisen peli lienee varsin hyvässä kunnossa.

Välillä yllättävänäkin pidetyn River Highlandsin ratkaisureiästä käy 17, jolla on pituutta 396 metriä. Vaativassa avauksessa on otettava huomioon oikealla oleva vesi ja vasemmalla väijyvä hankala väyläbunkkeri. Toisen lyönnin on mentävä koko matkan veden yli, vähänkin huono osuma tai tuulen vietäväksi ajautuva lyönti johtaa armotta loiskahdukseen.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje