[11][17]

[11][17]
Challenge Tour - Kilpagolf

Etelä-Afrikan ET-kisat kämmänneelle Kaskelle uran paras Challenge Tour -sijoitus

Janne Kasken otteissa on viime aikoina ollut kohentumisen merkkejä. Kuva: Getty Images

Kaske palaa ensi viikolla kuukausien tauon jälkeen Bangkokin kotiinsa.

Janne Kaske (-3) esitti pitkin viikkoa pirteää golfia toisessa peräkkäisessä Espanjan Cadizissa käydyssä haastajakiertueen kilpailussa. Hän pelasi Andalucia Challenge de Cadiz -turnauksen päätöskierroksella tuloksen 71, ja sijoittui jaetulle 14 tilalle.

Kaskelle sijoitus oli paitsi kauden paras myös uran kovin Challenge Tourilla. Vire on muutenkin parempaan päin, sillä jo viime viikolla Kaske väläytteli samalla kentällä 26. sijallaan.

”Kyllä tässä oikeaan suuntaan ollaan ottamassa askelia. Tänään oli nihkeä alku sateessa, mutta takaysillä auringon paisteessa alkoi lyönti taas kulkea”, hän sanoi.

Kasken tarkoituksena oli pelata loppuvuodesta vielä pari European Tourin kilpailua Etelä-Afrikassa, mutta näiden osalta hänelle sattui valitettava vahinko.

”Mulle kävi aivan käsittämätön lapsus noiden Etelä-Afrikan kisojen ilmoittautumisten kanssa ja en ole listalla niissä nyt. Ihan omaa tyhmyyttä ja ottaa päähän tosi paljon.”

Sen sijaan Kaske matkustaa ensi viikolla kuukausien tauon jälkeen Thaimaahan ja Bangkokiin, missä hän pitää vakituista tukikohtaansa.

”Vaikka kärsin karanteenin siellä, niin saan vielä kuukauden verran treeniaikaa kotona hyvissä olosuhteissa. Asian Tour jatkuu Hongkongissa tammikuun 14. päivä. On ollut tärkeää, että olen päässyt pelaamaan jatkuvasti Aasian ollessa tauolla. Peli tuntuu olevan hyvää treenijaksoa vaille iskussa.”

Roope Kakko (+1) oli kilpailussa 36:s. Suomalaisista Challenge Tour -pelaajista ainoana kiertueen ensi viikon finaaliturnaukseen selviytynyt Oliver Lindell (+17) jätettiin jatkoon päässeistä viimeiseksi, sijalle 63.

Kilpailun voiton vei isäntämaan Pep Angles (-14) lyönnin erolla toiseen espanjalaiseen Alfredo Garcia-Herediaan ja Englannin Matthew Baldwiniin.