ET-kauden avauskisa siirtyy Hongkongin levottomuuksien takia - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

ET-kauden avauskisa siirtyy Hongkongin levottomuuksien takia

Euroopan kiertueella ei pelatakaan ensi viikolla näissä maisemissa. Kuva: Getty Images

Turnaukselle kaavaillaan olosuhteiden salliessa uutta paikkaa ensi vuoden alkupuolelle.

European Tourin kauden 2020 avauskilpailuksi tarkoitettu Hong Kong Open on vedetty pois kiertueen kalenterista. Kisa oli tarkoitus pelata ensi viikolla Hong Kong Golf Clubilla, mutta Hongkongin levottomuudet sai ET:n ja toisena järjestävänä osapuolena olevan Asian Tourin tekemään asiassa omat ratkaisunsa turvallisuussyihin vedoten.

Epävakaa tilanne on vallinnut Kiinan erityishallintoalueella Hongkongissa jo viisi kuukautta. Protestien ja väkivaltaisiksi äityneiden mielenosoitusten taustalla on jo poisvedetty lakiehdotus, joka olisi mahdollistanut rikoksista syytettyjen luovuttamisen manner-Kiinan puolelle ja siten lisännyt Pekingin kontrollia alueesta.

”Tämä oli mielestämme oikea, joskin valitettava päätös. Pelaajiemme, henkilökuntamme ja kaikkien eri sidosryhmiin kuuluvien henkilöiden turvallisuus on ensisijainen tavoitteemme ”, Euroopan kiertueen toimitusjohtaja Keith Pelley sanoi.

Kiertue toivoo, että kilpailu voitaisiin järjestää Hongkongissa ensi vuoden alkupuolella. Hong Kong Openin voittoa puolustaa Englannin Aaron Rai.

Euroopan kiertueen kausi 2020 pääsee kuitenkin suunnitellusti vauhtiin ensi viikolla, sillä torstaina käynnistyy alun perin samaan ajankohtaan Hongkongin kisan kanssa sijoitettu Etelä-Afrikan turnaus.

Palkintoarvoltaan 1,5 miljoonan euron Alfred Dunhill Championship pelataan Leopard Creek Country Clubilla Malelanessa. Suomalaispelaajien mahdollisesta osallistumisesta kilpailuun ei ole vielä tässä vaiheessa tietoa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje