ET-karsinnoissa hyvin taistellut Kaske: ”Olisihan tämä homma ollut täysin hoidettavissa hyvällä pelillä” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

ET-karsinnoissa hyvin taistellut Kaske: ”Olisihan tämä homma ollut täysin hoidettavissa hyvällä pelillä”

Janne Kasken mielestä ET:n karsintafinaali meni hänen osaltaan liiaksi virheiden paikkailuun. Kuva: Getty Images

Haastajakiertueelle kortin saanut Janne Kaske pelaa ensi kaudella mahdollisesti Challenge Tourin kisoja Aasian kiertueen kesätauon aikana.

Janne Kaske oli ennakkoon yksi Euroopan kiertueen karsintafinaalin mustista hevosista – ja syystäkin. Onhan kyse kokeneesta, määrätietoisesti uraansa Aasiassa rakentaneesta kiertuepelaajasta, joka oli tällä kaudella ottaa avausvoittonsa Etelä-Koreassa käydyssä Asian Tourin kilpailussa.

Ensimmäisen karsintafinaalinsa pelannut Kaske esiintyi Tarragonassa nousujohteisesti ja oli ET-kortin saaneen Sami Välimäen ohella ainoa jatkokierroksille yltänyt suomalainen. Vaikka cut-rajan selvittäminen kovatasoisessa karsinnassa on merkittävä asia, se ei kortin tavoitteekseen asettanutta Kaskea täysin tyydyttänyt.

”Vähän harmittaa, että en pelannut omalla hyvällä tasollani. Kieltämättä en ole ollut viimeviikkoina kovin hyvässä vireessä, joten sinänsä pitää olla realistinen omaa suoritusta arvioidessa”, Kaske sanoi.

Kaske pelasi jokaisena kolmena viimeisenä päivänä kentän jälkimmäisellä yhdeksiköllä paremman tuloksen. Etenkin maanantain ja tiistain kierroksilla nousu oli vakuuttavaa, takaysien saldon ollessa 65 ja etuysien 72 lyöntiä. Toki oman mausteensa tähän toivat tuloksellisesta näkökulmasta hieman erilaiset kenttäpuoliskot.

Näyttävin ryhdistäytyminen tapahtui viidentenä päivänä, kun 11. (kentän 2.) reiän triplabogin jälkeen Kaske täräytti seitsemän viimeisen reiän jaksossa viisi birdieä.

”Tuli ihan liikaa itsestään johtuvia virheitä, ja sitten koko kisaaminen oli vain niiden paikkailua.”

Mainion tuloksen, 421 (-7), pelannut porvoolaislähtöinen pelaaja jäi kortista lopulta viiden lyönnin päähän.

”Totta kai täällä oli fieldi (osallistujaluettelo) täynnä kovia pelaajia, mutta olisihan tämä homma ollut täysin hoidettavissa hyvällä pelillä.”

Kaske sai Lumine Golf Clubilla pelatusta turnauksesta vahvan kategorian Challenge Tourille. Tämän lisäksi hän todennäköisesti pääsee kauden mittaan muutamaan Euroopan kiertueen kilpailuun. Näillä näkymin pelit haastajakiertueella ovat hänen osaltaan jäämässä vähiin, sillä tukikohtaansa Bangkokissa pitävällä Kaskella on pelioikeus myös Aasian kiertueelle.

”CT:n kisoja pelaan mahdollisesti kesällä, jos niitä Aasian kiertueen tauon aikaan on ohjelmassa.”

Aasian Tourilla pelattiin tällä kaudella toukokuun puolivälistä elokuun puoliväliin ajoittuvalla ajanjaksolla vain yksi turnaus, kun samaan periodiin mahtui 11 Challenge Tourin kilpailua.

Kasken, 33, kausi jatkuu joulukuussa, ja hänet nähdään tänä vuonna vielä ET:n kalenteriinkin kuuluvassa turnauksessa.

”Kolme kisaa on vielä Aasian kiertueella jäljellä, yksi niistä on kahden viikon päästä pelattava Mauritiuksen yhteiskisa ET:n kanssa.”

Hänen tavoitteenaan on varmistaa mahdollisimman korkea sija rankingissa, päästäkseen varmuudella pelaamaan kaudella 2020 kaikki kisat AT:lla, mukaan lukien arviolta kuusi ET:n yhteiskisaa.

”Jos siihen päälle saa vielä pari paikkaa tällä kategorialla, niin ihan hyvä kalenteri on tiedossa ensi vuodelle.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje