18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

ET ja PGA Tour suunnittelevat pitkää yhteistyötä – enteilee maailmanlaajuista kisakalenteria

PGA Tourin komissaari Jay Monahan (vas.) ja European Tourin toimitusjohtaja Keith Pelley (oik.) ovat olleet junailemassa kahden pääkiertueen merkittävää yhteistyökuviota. Kuva: Getty Images

Tarkemmat suunnitelmat julkistetaan myöhemmin.

PGA Tour on hankkinut vähemmistöosuuden European Tourin mediatuotantoyhtiöstä osana liittoumaa, mikä enteilee maailmanlaajuisen kiertueen käynnistymistä. European Tour Productons -yhtiö tuottaa ja jakaa Euroopan kiertueen turnausten sisältöä eri puolilla maailmaa.

Perjantaina julkaistu allianssi antaa European Tourille ja PGA Tourille mahdollisuuden tehdä globaalien mediaoikeuksien välityksellä kaupallista yhteistyötä tietyillä alueilla ja aikana. Yhdysvaltain kiertueen komissaari Jay Monahan on myös ottamassa taustalla olevaan kuvioon liittyen paikan European Tourin hallituksessa.

”Tämä on historiallinen hetki lajissamme, ja se antaa kahdelle eturivin kiertueelle loistavan mahdollisuuden työskennellä yhdessä huippugolfin hyväksi”, European Tourin toimitusjohtaja Keith Pelley sanoi.

Tavoitteena on ollut rakentaa yli kymmenen vuoden päähän ulottuva kokonaisuus, joskin molempien kiertueiden itsenäisyys on tuonut joitakin ratkaisuja vaativia mutkia matkaan.

Yhteistyösuunnitelmaa on vauhdittanut terveyskriisin aiheuttama ahdinko, joka on rasittanut taloudellisesti molempia pääkiertueita. European Tourin toiminta oli keskeytyksissä yli neljä kuukautta koronapandemian vuoksi. Turnausten jatkuttua ET:n palkintopotit ovat jääneet vaatimattomalle tasolle, useimmiten miljoonaan euroon.

Noin kuukautta aiemmin kilpailutoimintansa uudelleen käynnistäneen PGA Tourin turnauspoteissa ei ole ollut havaittavissa dramaattista muutosta, peruskisojen tarjottua tyypillisesti seitsemän miljoonan dollarin yhteispalkintosummia.

Yhteistyön odotetaan muun muassa lisäävän European Tourin pelaajien kilpailu- ja ansaintamahdollisuuksia suurempien rahapalkintojen muodossa. Kiertueiden mukaan tarkempia tietoja suunnitelmista on luvassa myöhemmin.

ET ja PGA Tour ovat Pelleyn mukaan hieroneet yhteisiä kuvioita kaikessa hiljaisuudessa jo pidempään. Niiden ansioista kaikki isommat kiertueet LPGA ja LET mukaan lukien ovat saaneet viedä kauden ohjelman läpi kohtuullisen kattavasti hankalasta tilanteesta huolimatta.

”Kuluva vuosi on paljastanut olennaisia synergisiä hyötyjä, jotka koituvat tulevaisuudessa kiertueidemme eduksi”, Pelley sanoi.

European Tour ei ole vielä julkistanut kauden 2021 kilpailuohjelmaansa.

Kommentti:

Viime vuonna esitellylle Premier Golf League -hankkeelle, josta oli uhka tulla eräänlainen huippugolfin Formula 1 -sirkus, pääkiertueiden vastajulkistetut suunnitelmat ovat myrkkyä.

Phil Mickelson ja Adam Scott ilmoittivat taannoin olevansa avoimia PGL:n ideoille, mutta Rory McIlroyn ja Brooks Koepkan ehdoton ei ”ökykiertueen” kosiskelulle oli sille ensimmäinen takaisku. Koronan aikana PGL:n suunnalla on ollut hiljaisempaa, eikä sen enää odoteta nousevan ET:n ja PGA Tourin liittoutumisen jälkeen yhä upottavammasta suosta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje