[6][5]

[6][5]
Challenge Tour - Kilpagolf

Espanjassa onnistuneelle Oliver Lindellille paras sijoitus Challenge Tourilla 1,5 vuoteen

Oliver Lindell ilahtui hyvästä panoksestaan Cadizin turnauksessa. Kuva: Getty Images

Lindellin hyvin sujuneen viikon taustalla oli vahva lähipeli.

Oliver Lindell käytti Espanjan Cadizissa päättyneen Challenge Tourin kilpailun neljänteen kierrokseen 72 lyöntiä. Challenge de España -turnauksessa hänen kokonaistuloksekseen muodostui 288 (par), jolla heltisi jaettu 13. sija.

Porvoolainen lähti lauantain erinomaisen peliesityksen (67) ansiosta päätöspäivään yhdeksänneltä tilalta. Hän teki Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petri -kentän kakkosella sunnuntaina birdien, mutta putosi kolmen bogin myötä top 20:n ulkopuolelle.

Lindell pelasi kahdeksan viimeistä reikää kaksi alle, mutta kiri ei aivan riittänyt kymmenen parhaan joukkoon.

”Vain yhdeksän griiniosumaa tänään, joten lähipeli oli taas iskussa ensimmäisten päivien tavoin. Viimeisellä maltti palkittiin vielä, kun upotin griinin etuosasta 20-metrisen birdie-putin reikään.”

”Mutta tyytyväinen voi olla viikkoon, sillä edellinen top 15 -sijoitus oli 1,5 vuoden takaa tästä samasta kilpailusta”, kymmenen lyöntiä voittajasta jäänyt Lindell sanoi.

Lindell oli tehokas kentän par-viitosilla, jotka hän pelasi yhteensä kymmenen alle. Murheenkryyniksi muodostui 16. reikä, jossa hän teki torstaina tuplabogin ja perjantaina tuplaparin.

Kahdeksan kertaa Challenge Tourilla top 10:een yltäneen Lindellin, 23, uran kehitys ei ole edennyt vuosikausiin suotuisasti. Hän oli marraskuussa 2017 maailmanlistalla sijalla 389. Sittemmin sijoitus on jatkanut laskemistaan, vaikka Cadzin kisan viides tila vuonna 2020 asemia hetkellisesti kohensikin. 13 kertaa 20 viimeisessä turnauksesssa karsiutunut Lindell oli ennen tämän viikon kisaa rankingissa 1437:ntenä, mutta seuraava listapäivitys tulee parantamaan sijoitusta.

Lindellin tavoitteet ovat tämän kauden osalta maltillisia, mutta hieman eteenpäin katsoen tähtäin on tiukasti DP World Tourilla.

”Henkilökohtainen tavoite on saada hyvä kategoria ensi kaudelle ja päästä sitä kautta suoraan DP World Tourin karsintojen toiseen vaiheeseen”, hän kertoi.

Suomalaisista sunnuntaina parhaan tuloksen, 69, tilastoinut Matias Honkala (+3) oli 31:s. Hän oli jo pelaamassa bogitonta kierrosta, kunnes joutui kirjaamaan 18:lle yksi yli -reikätuloksen. Lyönnillä Honkalalle hävinnyt Alex Hietala sijoittui kuusi pykälää alemmas. Roope Kakko ei selvittänyt karsintarajaa.

Challenge de España -kilpailun voiton vei Jens Dantorp (-10), jolle ykköstila oli uran kolmas haastajakiertueella. Isäntämaan Victor Pastor (-7) jäi ruotsalaisesta kolme lyöntiä. Ruotsalaisten vahvaa panosta täydensi Mikael Lindberg (-5) kolmannella sijallaan.