16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Erofejeffilla ja Kakolla vahva avaus ET:n esikarsinnassa

Roope Kakko etsiiv karsintojen kautta väylää Euroopan Tourille.Kuva Antti Luukkonen.

Roope

Suomalaiset avasivat karsinnan toisen vaiheen mainiosti. Mukavimpia uutisia on Murciasta, jossa Roope Kakko ja Peter Erofejeff saivat tuloksekseen 68. Tasaisessa alkukiihdytyksessä ensimmäiset 35 pelaajaa ovat vielä viiden lyönnin sisällä. Jatkoonpääsy edellyttää varsin tasokasta peliä myös kolmella seuraavalla kierroksella.

Samalta kentältä pyrkii karsintafinaaliin myös Ryder Cupissa pelaajana ja apulaiskapteenina toiminut Peter Baker, joka on yksi Tourin kokeneimmista pelaajista kilpailujen määrällä mitattuna. Avauspäivänä Baker teki tuloksen 67 .

Antti Ahokkaan ja Jaakko Mäkitalon peli kulki heille varsin tutulla Costa Ballenan kentällä. Tuloksella 69 he ovat 20:na, kolme lyöntiä kärjestä.Thomas Sundström 76 on toiseksi viimeisenä Arcos Gardensissa. Eroa sijaluvulle 20:s joka on arvioitu jatkoonpääsevien määrä on kuitenkin vain viisi lyöntiä. Toiseen heikkoon kierrokseen ei kuitenkaan enää ole varaa. Cut- karsinnan toisessa vaiheessa on Sundströmin onneksi vasta kolmen kierroksen jälkeen.

Karsintafinaali pelataan 4-9.12. PGA de Catalunyan kahdella kentällä kuuden kierroksen mittaisena. Jäljellä on vielä siis yhteensä yhdeksän kierrosta.Tämän jälkeen selviää mm. se, ketkä noin 30 pelaajaa saavat kunnon kategorian ET:lle. Mikko Korhonen pääsee CT-sijoituksensa (44:s) johdosta suoraan finaaliin.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje