Erkko Trophyn kärjessä yllätyskaksikko - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Erkko Trophyn kärjessä yllätyskaksikko

Janne Koivisto aloitti Erkko Trophyn komeasti. Kuva: Juha Taskinen

Talissa torstaina käynnistyneen Finnish Amateur Championshipin paalupaikalle kiilasivat Antti Murtovaara ja Janne Koivisto. Yllätysnimet pelasivat kisan avauskierroksella tuloksen 67 (-4). Lyönnin päässä kolmatta sijaa jakavat Lauri Ruuska, JaniHietanen ja Juuso Kahlos. Vahvan suomalaisrintaman rikkoo samassa tuloksessa oleva Sveitsin Nicolas Thommen.

”Ladulla kun pysyy, niin tuloksenkin tekeminen on paljon helpompaa. Tämä taisi olla pitkästä aikaa sellainen kierros, että avaukset osuivat väylälle yhtä lukuun ottamatta. Siinä pallo oli puun takana ja jouduin ottamaan välilyönnin ja tyytymään bogiin. Puttejakaan ei tänään jäänyt yhtään kentälle, joten tästä on hyvä jatkaa huomiseen ja pilke silmäkulmassa mennään huomennakin”, Tarinagolfia edustava Koivisto sanoi.

Kuopiosta tulee myös viikko sitten päättyneiden EM-kisojen paras suomalainen: Lauri Ruuska, joka aloitti urakkansa väylältä 15 (275 m, par 4), löi kakkoslyöntinsä suoraan reikään.

”Sain kierrokselle hyvän alun ja vire jatkuikin sitten aina kymppiväylälle saakka. Siinä kakkoslyöntini osui puihin ja viheriölle päästyäni puttailin vielä kolme kertaa. Seuraavalla lähestymislyöntini meni pitkäksi kentän rajojen ulkopuolelle ja tuloksena oli tuplabogi”, Ruuska sanoi.

<a href=Sanna Nuutinen löi torstaina kovimman kierrostuloksen. Kuva: Juha Taskinen" src="/wp-content/uploads/2013/08/13081522133522.jpg">

Sanna Nuutinen löi torstaina kovimman kierrostuloksen. Kuva: Juha Taskinen

Suomalaisista kymmenen joukossa avauskierroksen jälkeen ovat myös Kristian Kulokorpi (-2), Teemu Toivonen (-1) ja Kimmo Lindberg (-1).

Naisissa tutut nimet kärjessä

Naisten sarjan ykkösenä on hienon 66 (-5) lyönnin kierrostuloksen pelannut Sanna Nuutinen. Nuutinen sai caddiekseen naisten Euroopan kiertueella ammatikseen pelaavan Noora Tammisen.

”Oli hauska kierros ja pääsimme Nooran kanssa hyvin vaihtamaan kuulumiset. Aina välillä piti sitten lyödäkin. Noora auttoi mailavalinnoissa ja joidenkin puttien lukemisessa. Harmi, että huomenna Noora ei ennätä mukaan, joten caddie vaihtuu isään tai pikkusiskoon”, Nuutinen sanoi.

Myös Matilda Castrén sai kilpailuun hyvän alun.

”Kaikki neljä birdietä syntyivät aika läheltä. Löin ajoittain tosi hyvin, mutta väliin mahtui huonojakin lyöntejä. Putti kulki hyvin ja kierroksesta jäi hyvä maku”, Castrén sanoi.

Kolmantena tämänvuotisen Erkko Trophyn toiselle kierrokselle starttaa heinäkuussa Turun EM-kisoissa pronssia voittanut Krista Bakker. Hänen tuloksensa torstaina oli 71 lyöntiä. Neljättä sijaa tuloksellaan 72 jakavat Itävallan Lea Zeitler, Espanjan Andrea Vilarasau sekä Tanskan Julie Carslund Kristiensen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje