- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Erinomainen takaysi nosti Korhosen parhaaksi suomalaiseksi Qatarin avauskierroksella

Tämänvuotinen Qatar Masters pelataan Mikko Korhosen mielestä hieman erilaisen oloisella kentällä. Kuva: Getty Images

Korhonen taisteli alun tukkoisuudesta huolimatta kuutosella alkavan tuloksen.

Kierroksen alku ei lupaillut Mikko Korhoselle liikoja Dohassa torstaina käynnistyneessä European Tourin kilpailussa. Hän teki peräkkäiset bogit kentän kahdella ensimmäisellä reiällä, mutta otti pian itseään niskasta kiinni.

Korhonen iski birdiet rei’ille 5 ja 6, mutta jatkoi toiselle kenttäpuoliskolle +1-tilanteessa, etuysin toiseksi viimeisellä tulleen bogin myötä.

Jatko sujui Education City Golf Clubin kentän toisella puoliskolla vakuuttavasti Korhosen tehtyä toisen ja viimeisen kolmanneksen taitteessa peräkkäiset birdiet. Kuutosella alkava tulos sinetöityi lopulta 18. reiällä tulleen päivän viidennen birdien siivittämänä.

”Takalenkki oli kyllä tänään hyvä, vaikka vähän lähti päivä hitaasti liikkeelle. Täällä on aika laajat alueet minne lyödään, ja jotenkin oli vaikea löytää kohteita. Peli tuntui ihan hyvältä. Kenttä ja griinit ehkä vähän oudot jotenkin. Kokonaisuutena hyvä päivä ja hyvä taistelu”, tuloksen 69 (-2) pelannut Korhonen sanoi.

Sijaa 27 jakava Korhonen on osallistunut Qatar Mastersiin useasti, mutta kisa pelataan ensimmäistä kertaa Education City Golf Clubilla, joka on pelaajille entuudestaan tuntematon kisa-areena. Avauspäivän parhaasta tuloksesta, 64 (-7) vastasi Kalle Samoojan kanssa samassa ryhmässä pelannut Tanskan Nicolai Højgaard.

Korhonen on viisi lyöntiä Højgaardista, mutta yhdeksättä sijaa jakavien pelaajien selät näkyvät vain kahden lyönnin päässä.

Viime viikon ET-kilpailun voittaja Sami Välimäki ja Kalle Samooja löivät tuloksen 70 (-1). Korhosen tavoin alussa vaikeuksissa ollut Tapio Pulkkanen puolestaan avasi pelin tuloksella 71 (par), joten kaikilla suomalaisilla on hyvä tilanne jatkopaikkaa ajatellen. Kaksi ensin mainittua jakavat 41. sijaa ja myös Pulkkanen (T64) on ennustetun cut-rajan yläpuolella.

”Vaikea aloitus päivään, kun olin kolme yli kolmen reiän jälkeen. Pysyin kuitenkin rauhallisena ja pikkuhiljaa kiristin ruuvia. Kierroksessa oli paljon hyviä elementtejä, tein viisi birdieä, ja niitä lähdetään huomenna hakemaan lisää”, Pulkkanen sanoi.

Korhonen (*6.35) ja Pulkkanen (*6.45) pelaavat perjantaina vuorostaan aamukierroksen, Välimäen (*10.20) ja Samoojan (*11.30) kuuluessa myöhemmin starttaavien joukkoon.

Viikon päästä 19 vuotta täyttävistä Højgaardin kaksosista kärjessä olevan Nicolain paras saavutus on Nordic Liigan kilpailun ykköstila vuodelta 2018 oltuaan vielä tuolloin amatöörien kirjoissa. Välimäen ja Samoojan kanssa saman tuloksen torstaina pelannut Rasmus Højgaard on jo avannut voittotilinsä ET:llä vedettyään pisimmän korren Mauritiuksella käydyn kilpailun uusinnassa.

Qatarissa kakkosena oleva Hollannin Joost Luiten jahtaa Nicolai Højgaardia lyönnin päässä. Muista pohjoismaalaisista, Højgaardien maanmies Jeff Winther pelasi tuloksen 66 (-5), ja on jaetulla kolmannella tilalla.

*Suomen aikaa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje