26.1.–2.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][5]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Entiset teinitähdet major-voiton kimpussa – ketä lampi odottaa ANA Inspirationissa?

Nelly Korda on voittanut kolme turnausta LPGA Tourilla ja yhden LET-kiertueella. Major-titteli puuttuu vielä. Kuva: Getty Images

Kordan huippu-urheilijaperheen kovin meriitti on yhä isä Petr Kordalla.

Vanha viisaus kertoo, että major-voitoistaan huippupelaaja tunnetaan. Väite pitää jossain määrin paikkansa, joskin ensimmäistä major-titteliään ANA Insipiration -turnauksessa tavoitteleva Nelly Korda on tuttu kaikille naisten kansainvälistä ammattilaisgolfia seuraaville lajin ystäville.

Kordalla on sunnuntaina mainio tilaisuus korjata mainittu puute meriittilistallaan, sillä hän jakaa Mission Hills Country Clubilla pelattavan kilpailun johtopaikkaa Brooke M. Hendersonin kanssa tilanteessa -12.

”Ei voi olla paljon parempaa kuin päästä pelaamaan major-kilpailun voitosta”, Korda sanoi.

Maailmanlistalla kolmantena oleva Nelly Korda, 22, ja hänen viisi vuotta vanhempi siskonsa Jessica eivät ole toistaiseksi pystyneet omassa lajissaan yhtä maineikkaaseen saavutukseen kuin isänsä Petr Korda, joka nappasi tennisurallaan yhden grand slam -turnauksen voiton. Australian avoimet on yksi tenniksen neljästä huipputurnauksesta, jotka ovat rinnastettavissa golfin majoreihin.

Nelly Kordalta löytyy majoreista yksi kolmas sija, joka tuli viimevuotisesta Women’s PGA Championshipistä. Tämän lisäksi hänellä on kaksi muuta top 10 -sijoitusta. ANA Inspirationissa karsiutunut Jessica Korda on jakanut majoreissa parhaimmillaan neljännen sijan, kahdesti.

Seurakseen paahteisen päätöskierroksen viimeiseen ryhmään kaksikko saa Katherine Kirkin (-10). Australialainen ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2003, jolloin hänen sunnuntaiset pelikaverinsa olivat vielä alle kouluikäisiä. Lexi Thompsonin ja Mirim Leen kanssa kolmatta sijaa jakava Kirk on ollut majoreissa – Evian Championship 2017 – kerran top-kolmosessa. Kovimmat saavutukset ovat kolme ykköstilaa LPGA-kiertueelta.

Eurooppalaisista hyvistä kyttäysasemista neljännelle kierrokselle lähtevät kuudentena oleva Espanjan Carlota Ciganda (-9) sekä seitsemättä sijaa jakava Englannin Mel Reid (-8). Myös heille ”roiskaisu” kentän 18. reiän vieressä olevaan Poppie’s Pond -lampeen ja ylipäänsä voitto majoreissa olisi uran ensimmäinen.

ANA Inspiration -kilpailun hallitseva mestari, maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko on toistaiseksi sivuuttanut kaikki kesän ja syksyn isommat turnaukset. Hän on pysytellyt koronapandemiaan liittyvien syiden vuoksi kotimaassaan Etelä-Koreassa, eikä ole eritellyt tarkempaa ajankohtaa paluulleen LPGA Tourille.

Lue seuraavaksi: ”Maailman paras puttaaja” venytti johtoaan kauden toisessa majorissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)