Entinen ”roiskija” laittoi tähdet ojennukseen - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Entinen ”roiskija” laittoi tähdet ojennukseen

Vaikeuksien selättämisen tuottama helpotus paistoi sunnuntaina Max Homan tuuletuksessa. Kuva: Getty Images

PGA Tourin ja Web.com Tourin väliselle sahausliikkeelle on luvassa pidempi paussi.

Kun pohditaan turnausten alla kisojen mahdollisia menestyjiä, ei vailla voittoja − saati lyöntitilastojen hännänhuippuja − olevien pelaajien varaan lasketa yleensä kovin paljon. Niin ei ollut nytkään, kun PGA Tourin ohjelmaan kuuluvan Wells Fargo Championshipin osallistujaluettelo julkaistiin.

Max Homa (-15) ei tuntunut piittaavan, vaikka yksikään asiantuntija tuskin edes huomasi hänen nimeään kisan pelaajalistalla. Kalifornialainen esitti pitkin viikkoa tasapainoisia suorituksia ja paineli Pohjois-Carolinassa käydyn kilpailun voittoon kolmen lyönnin marginaalilla ennen Joel Dahmenia.

Henkilökohtaisen NCAA-mestaruuden vuonna 2013 voittaneen Homan taakse jäivät myös kolmanneksi sijoittunut Justin Rose (-11), neljättä sijaa jakaneet Sergio Garcia, Rickie Fowler ja Paul Casey sekä kahdeksannen sijan jakanut, kisan kaksinkertainen voittaja Rory McIlroy (-7).

”Merkitsee minulle paljon, että pystyin tähän paineen alla. Varmistunut turvattu työpaikka (kahden vuoden automaattinen pelioikeus) on mahtava asia. Minulla ei ole ollut sitä aikaisemmin”, viime kaudella kakkoskiertueelta kortin PGA Tourille saanut Homa sanoi.

Sateen kiusaamassa Wells Fargo Championshipissä ajauduttiin sääkeskeytykseen tilanteessa, missä johdossa olleen Homan pallo oli 14. viheriöllä. Hänellä oli klubitalolla yli tunti aikaa miettiä 1,5-metristä par-puttiaan tiedostaen, että epäonnistuminen supistaisi etumatkan kahteen lyöntiin.

Pelin jatkuttua pallo kolahti keskelle reikää, eikä Homan pelissä esiintynyt loppusuorallakaan epävarmuustekijöitä.

Homa nousi ensimmäisen kerran pääkiertueelle kaudella 2015, mutta jäi FedEx Cupin pisteissä häntäpään valvojien joukkoon. Hän voitti seuraavana vuonna uransa toisen kilpailun Web.com Tourilla ja palasi PGA Tourille kaudeksi 2017. Tulos oli edellistä visiittiä laihempi, hänen selviydyttyä vain kahdessa turnauksessa jatkokierroksille.

Suurimmat ongelmat ilmenivät statistiikasta, kun Homa valahti draivitarkkuustilastossa 190 pelaajan joukossa kolmanneksi viimeiseksi. Hän laskeskeli lyöneensä eräässä vuonna 2017 pelaamassaan kilpailussa yhdeksän varapalloa, ja kaikki viisi rangaistuslyöntiä tulivat harakoille menneistä avauksista. Homa jäi kyseisellä viikolla peränpitäjäksi strokes gained -draivitilastossa hävittyään kärjelle yli 15 lyöntiä.

Homa värväsi tarkkuuden parantajaksi yliopistoaikojen svingivalmentajansa Les Johnsonin ja tulosta alkoi vähitellen syntyä. Nyt hän sinetöi paikkansa toukokuun puolivälissä pelattavaan kauden toiseen majoriin PGA Championshipiin sekä vuoden 2020 Masters Tournamentiin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje