[10][12]

[10][12]

Ensimmäinen PGA Tourin kilpailun voitto entisen itäblokin alueelle

Rory Sabbatinin yli kahdeksan vuoden voitoton jakso päättyi sunnuntaina. Kuva: Getty Images

Kiukuttelut taakseen jättänyt Rory Sabbatini kuittasi parikilpailusta Kevin Twayn kanssa yhteensä 870 000 dollarin tienestit.

Rory Sabbatini ja hänen peliparinsa Kevin Tway (-31) ottivat sunnuntaina voiton kalenterivuoden viimeisessä PGA Tourin ohjelmaan kuuluvassa tapahtumassa. Eroa perinteisessä Floridan Naplesissa käydyssä QBE Shootout -kilpailussa kakkoseksi tulleisiin J.T. Postoniin ja Jason Kokrakiin kertyi kaksi lyöntiä.

Sabbatini ja vuoden 1986 PGA Championshipin voittajan Bob Twayn poika Kevin Tway ratkaisivat pelin edukseen tehtyään birdiet kahdelle viimeiselle reiälle. Heidän tuloksensa kisan päättäneellä best ball -kierroksella oli 60.

Ykköstila oli Sabbatinille ammattilaisuran kahdeksas, joista kuusi on PGA Tourin virallisia turnauksia. Kuiva kausi ehti venyä pitkäksi, sillä Sabbatinin edellinen voitto oli maaliskuulta 2011.

Stetsoni päässä aiemmin pelannut ja purukumia kilpailutilanteissa jauhanut Sabbatini, 43, tuli aikoinaan tunnetuksi räiskyvänä persoonana, joka ilmiselvästi kärsi impulsiivisuudestaan turnauskentillä. Tulostakin on tullut, ja paras sijoitus majoreissa on peräisin vuoden 2007 Masters Tournamentista, jossa hän oli toinen.

Eteläafrikkalaistaustainen pelaaja vaihtoi viime vuoden alussa kansalaisuutensa Slovakiaan, mistä myös hänen vaimonsa Martina Stofanikova on kotoisin. On spekuloitu, että urallaan yli 30 miljoonaa dollaria ansainneen Sabbatinin kansalaisuuden vaihdon takana on halu päästä ensi kesän Tokion olympialaisiin, joihin hänellä olisi ollut Etelä-Afrikan edustajana heikommat mahdollisuudet.

Maailmanlistalla sijalla 85 oleva Sabbatini itse on kertonut, että asian taustalla on lähinnä halu tehdä huippugolfia tunnetummaksi vaimonsa kotimaassa. Parhaat syntyperäiset slovakialaiset ovat maailmanlistalla sijan 2000 huonommalla puolella.

Parhaimmillaan kymmenen joukkoon rankattu Sabbatini on esittänyt viime aikoina ryhdikkäitä otteita sijoittuaan PGA Tourin kilpailuissa tänä vuonna kerran kolmanneksi ja viisi kertaa sijoille 4−10.

Viikonvaihteen kisassa oli mukana 12 paria, joista paras, täysin eurooppalainen kaksikko, Ian Poulter-Graeme McDowell (-27) sijoittui neljänneksi.

Tiburon Golf Clubilla pelattu, entisen tähtipelaajan Greg Normanin isännöimä turnaus ilmestyi PGA Tourin kalenteriin vuonna 1989. Se ei kuitenkaan kuulu kiertueen viralliseen ohjelmaan, eikä siten kartuta FedEx Cupin tai maailmanlistan pistesaldoa.

Kolmipäiväisen kilpailun ensimmäisen kierroksen pelimuoto oli scramble. Sen jälkeen vuorossa olivat greensome ja best ball.