23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Emily Penttilän karsintaurakka päättyi- pelit jatkuvat Symetra Tourilla

Ongelmat avauksissa veivät LPGA Tourin karsintafinaalissa Emily Penttilän pelin raiteiltaan Floridan Daytona Beachilla. Sijaluvuksi tuli 148. Penttilästä tulee ensimmäinen suomalaispelaaja jolla on vahva kategoria Symetra Tourilla.

Islannin superyllättäjä Olafia Kristinsdottir(-13) on ennen sunnuntain viidettä ja viimeistä kierrosta LPGA Tourin  karsinnoissa sensaatiomaisesti toisena.

Häkellyttäväksi ja lähes satumaiseksi Kristinsdottirin tarinan tekee se, hän on pelannut LET-tourilla 20 kisaa pääsemättä kertaakaan kärkikymmenikköön.

LPGA Tourin karsinnoissa Kristinsdottir on pelannut kolme viimeistä kierrosta parhaiten 156:sta osallistujasta!

20 ensimmäistä saa vahvan kortin , tuloslistalla 18:na oleva pelaajakin on kahdeksan lyöntiä islantilaista jäljessä, joten vain totaalinen epäonnistuminen vesittäisi pelioikeuden saavuttamisen ja islantilaisten juhlat.

Beth Allen on kehittynyt huimin askelin Euroopassa. LPGA Tourin kortti on ennen päätöskierrosta jo lähes taskussa.. Getty Images)

Beth Allen on kehittynyt huimin askelin Euroopassa. LPGA Tourin kortti on ennen päätöskierrosta jo lähes taskussa.. Getty Images)

European Tourin rahalistaa johtava Beth Allen (-9), sekä Solheim Cupissakin pelannut Englannin Mel Reid (-8) ovat muut lähes varmat LPGA Tourin pelaajat kaudella 2017.

Avaukset veivät terän Penttilän pelistä

Emily Penttilän tulokset (77-77-75-76,+17) jättivät hänet 15 lyönnin päähän viimeisestä kierroksesta tuloslistan häntäpäähän. Kierrosta kohden eroa kertyi viimeiseen kortissa kiinni olevaan pelaajan peräti 5,25 lyöntiä.

Neljän yliopistovuotensa aikana USA:n mannerta kiertänyt ja US Openissa pelannut <a href=Emily Penttilä hakee vauhtia uralleen haastakiertueelta. Kuva: Getty Images" width="630" height="852" />

Neljän yliopistovuotensa aikana USA:n mannerta kiertänyt ja US Openissa pelannut Emily Penttilä hakee vauhtia uralleen haastajakiertueelta. Kuva: Getty Images

”Minulla oli ongelmia tiiauspaikoilla. Ne toivat mukanaan tuplagbogeja, joita kertyi neljään kierrokseen yhden triplan ohella peräti kuusi.”

”Puttaaminen oli suht hyvää ja minulla oli paljon hyviä lyöntejä. Heikot lyönnit olivat kumminkin liian huonoja, tein monta helppoa missiä. Pelini tuntuu hyvältä, mutta tarvitsen tasaisuutta ja kokemusta jotta olisin valmis pelaamaan LPGA Tourilla”, Penttilä ruoti esitystään.

Kahdessa esikarsinnassa hienosti pelannut Penttilä saa karsintafinaaliin osallistuneena paikan kakkoskiertueelle, Symetra Tourille. Se on etenkin palkintosummien osalta kasvanut viimeisten vuosien aikana hyvää vauhtia.

Päättyneellä kaudella kisoja oli 23, palkintopotissa oli keskimäärin 120 000 euroa, joka on lähes nelinkertainen määrä Euroopan LETAS-kiertueen vastaaviin summiin.

”Uskon Symetra Tourin olevan hyvä paikka minulle kasvaa ja kehittyä. Pelioikeuteni tourille on hyvä, joten tulen keskittymään täysillä sen pelaamiseen, asumaan ja treenaamaan USA:ssa, Penttilä kertoi suunnitelmistaan.

Maailmanlistan ykköseksi 2000-luvun toisella puoliskolla noussut Lorena Ochoa sihtaili ennen läpimurtoaan puttilinjoja kakkoskiertueella. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan ykköseksi 2000-luvun toisella puoliskolla noussut Lorena Ochoa sihtaili ennen läpimurtoaan puttilinjoja kakkoskiertueella. Kuva: Getty Images.

LPGA Tourin kakkoskiertueen kautta isoon menestykseen ovat aiemmin nousseet mm. Laura Davies, Cristie Kerr, Lorena Ochoa sekä Karrie Webb.

Suomalaisista Symetra Tourilla on aiemmin pelannut  myös Jutta Degerman.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje