5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Emiliano Grillo voitti kauden avauksen dramaattisessa uusinnassa

Emiliano Grillo on pelannut vuosina 2012-2015 European Tourilla 90 kilpailua. Kuva: Getty Images.

Argentiinan vasta 23-vuotias Emiliano Grillo voitti PGA Tourin kauden avauskilpailun Frys.com Openin uusinnan jälkeen. Hän kukisti toisella jatkoreiällä Kevin Nan tekemällä birdien.

Grillo sai PGA Tour -uralleen lentävän lähdön, sillä vaikka hän oli päässyt haistelemaan kiertueen tunnelmaa ennen tämänviikkoista kisaa seitsemän kertaa, on voitto vasta kahdeksannessa PGA Tourin startissa kova suoritus.

Grillon peli on ollut uomissaan lähiviikkoina, kaksi viikkoa sitten hän oli paras Web.com Tourin kauden finaalissa Tour Championshipissa.

Pystin ja reilun miljoonan dollarin rahapalkinnon lisäksi European Tourilla vuodesta 2012 lähtien pelannut Grillo saa kutsun kauden ensimmäiseen major-turnaukseen Mastersiin.

”Se merkitsee kaikkea”, Grillo sanoi.

”Kun sanot Masters, en vain voi uskoa sitä. Tämä on mahtavaa. Hienoin hetki elämässäni golfillisesti.”

Kevin Na nousi uusintaan pelaamalla kuusi viimeistä väylää neljä alle. Kuva: Getty Images.

Kevin Na nousi uusintaan pelaamalla kuusi viimeistä väylää neljä alle. Kuva: Getty Images.

Grillolla oli erinomainen mahdollisuus ratkaista uusinta jo kisan 73:lla reiällä, mutta hän missasi alle metrisen puttinsa.

Reilu puoli vuotta aikaisemmin samanlainen epäonnistuminen lyhyessä putissa maksoi hänelle Puerto Ricon kilpailun voiton ja PGA Tourin pelioikeuden.

”Oli todella vaikeaa palata takaisin tiille”, myönsi Grillo, joka kertoi, että kärsi jopa univaikeuksista Puerto Ricon epäonnistumisen jälkeen.

Tällä kertaa demonit pysyivät kaapissa ja voiton tuonut noin kolmimetrinen putti palautti uskon omaan puttaamiseen kovan paineen alla.

Voittoon Grillolla olisi ollut vielä toinenkin putti, sillä Kevin Na teki toisella uusintareiällä bogin. Na löi toisen lyöntinsä väylältä draiverilla, kuten oli tehnyt useasti aiemminkin, ja pallo karkasi pahasti vasemmalle.

”Lyön sitä lyöntiä kaiken aikaa. Olin hyvin varma itsestäni. Mutta oli jo pimeää ja pallo oli jalkojani korkeammalla. Ehkä minun olisi pitänyt lyödä puu-3:lla. Mutta jos minut laitettaisiin siihen paikkaan uudelleen, löisin todennäköisesti draiverilla”, Na kertasi.

Vielä yhdeksän reikää ennen kilpailun loppumista näytti siltä, että voiton korjaa rutiinillaan Justin Rose. Englantilainen jakoi johtoa kierroksen puolivälissä, mutta pelasi viimeiset yhdeksän reikää kaksi yli ja hyytyi jaetulle kuudennelle sijalle. Rory McIlroy oli 26:s.

Sami Sarpakunnas

Artikkelia on päivitetty kello 10.03.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje