Noora Komulainen (keskellä, sinivalkoinen yläosa) ja Ursula Wikström jäivät Skotlannissa niukasti jatkopelien ulkopuolelle. Kuva: Getty Images
EM-turnaukset |
10.8.2018

Suomi tappioton naisten EM-joukkuekilpailun alkulohkossa – ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan

Ursula Wikström ja Noora Komulainen kokivat lohkon päätösottelussa kirvelevän tasapelin Ison-Britannian kolmosjoukkuetta vastaan.

Suomen naisten joukkue joutui tyytymään perjantaina tasapeliin Skotlannin EM-joukkueturnauksen alkulohkon kolmannessa ja viimeisessä nelipallo-ottelussa Iso-Britannia kolmosta vastaan.

Se merkitsi samalla Suomen pelien päättymistä tässä Super EM -monilajitapahtumaan kuuluvassa turnauksessa.

Ursula Wikström ja Noora Komulainen aloittivat kisaurakkansa Gleneagles PGA Centenary -kentällä voitolla Itävallasta (Christine Wolf-Sarah Schöber).

Kaksikko oli torstaina hyvää vauhtia ottamassa turnauksessa toista perättäistä voittoa Islannista (Olafia Kristinsdottir-Valdis Thora Jonsdottir), joka kuitenkin venyi 16. reiän jälkeen dormie-tilanteesta tasoihin riistäen Suomelta 0,5 pistettä.

Edellä mainittuun tasapeliin Suomen jatkohaaveet eivät kuitenkaan kaatuneet. Se olisi joka tapauksessa tarvinnut voiton perjantaina voiton Michele Thomsonin ja Meghan Maclarenin muodostamasta joukkueesta.

Kilpailu oli ihan mahtava, ja tällaisia saisi olla lisää.

Suomi oli kamppailussa Iso-Britannian kolmosjoukkuetta vastaan viiden reiän jälkeen tilanteessa 2 up, mutta vastustaja jaksoi roikkua sitkeästi sinivalkoisten kyydissä. Sille tasapeli tuntui luonnollisesti voitolta.

Meghan Maclaren (vas. ) ja Michele Thomson juhlivat lohkovoittoaan 18. viheriöllä. Kuva: Tristan Jones/LET.

”Päivän matsi oli intensiivisin ja viikon paras matsi. Valitettavasti ei saatu mitään megasäkityksiä niin kuin vastustaja. Mutta vikat 11 väylää oli melkoista birkkutykitystä molemmilta joukkueilta”, Komulainen sanoi.

”Kilpailu oli ihan mahtava, ja tällaisia saisi olla lisää.”

Ryhmä C:n päivän toisessa ottelussa Itävalta ja Islanti päätyivät niin ikään tasapeliin.

Suomella ei ole joukkuetta samaan aikaan Gleneaglesissa pelattavassa miesten EM-joukkuekilpailussa.

Glasgow’ssa kilpaillaan tämän ja ensi viikon aikana golfin ohella uinnin, avovesiuinnin, uimahypyn, taitouinnin, soudun, triathlonin, maantiepyöräilyn, ratapyöräilyn, MTB:n, BMX:n ja telinevoimistelun Euroopan mestaruusmitaleista.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.