EM-mitalisti Krista Junkkarille harvinainen huomionosoitus - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

EM-mitalisti Krista Junkkarille harvinainen huomionosoitus

Kuva Juha Hakulinen

Historiallinen arvokisamitali huomioitiin tasavallan presidentin kansliassa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio ovat huomioineet Krista Junkkarin hopeanhohtoisen suorituksen naisten henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa. Junkkari sai presidenttiparilta tasavallan presidentin onnittelukirjeen, joita lähetetään presidentin kansliasta muun muassa menestyneille urheilijoille.

Kirje on päivätty 28. heinäkuuta presidentin kesäasunnolla Naantalin Kultarannassa. Onnittelu on muodoltaan virallinen ja ytimekäs.

Parhaat onnittelut hopeamitalista golfin Euroopan mestaruuskilpailuissa Englannin Poolessa!

”Olihan se aika huikea fiilis saada tällainen huomionosoitus presidentiltä. Kirje tuli heti seuraavana aamuna ja teki mitalin arvosta vielä todellisemman. Sitä tajusi, että nyt tuli oikeasti tehtyä jotain merkittävää”, Junkkari kertoi.

Lyöntipelin Suomen mestaruuden aiemmin kesällä voittanut Junkkari taisteli heinäkuun 27. päivä päättyneissä EM-kilpailuissa tiukasti mantereen mestaruudesta. Hän taipui hopealle vasta viidennen uusintareiän jälkeen. Euroopan mestariksi kruunattiin Englannin Alice Hewson.

Hopeamitali on suomalaisnaisten kautta aikojen paras suoritus naisten henkilökohtaisissa EM-kilpailuissa. Krista Bakker ja Matilda Castren ovat aiemmin yltäneet EM-pronssille.

Loistokauden pelannut Junkkari aloittaa tänä syksynä opinnot Pohjois-Carolinan yliopistossa, jonka UNC Chapel Hillin joukkueessa hän pelaa ensi lukukaudella Yhdysvaltain kovatasoista yliopistogolfia.

Lue seuraavaksi: Krista Junkkarille EM-hopeaa Englannista!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje