11.–18.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Elina Nummenpää parhaana suomalaisena LET-kiertueella

Elina Nummenpää pelaa Rabatissa kelpo turnausta. Kuva: Tristan Jones/LET

Kotimaan kärkipelaajat karsiutuivat selvästi.

Vähille turnausmäärille naisten Euroopan kiertueella jäänyt Elina Nummenpää on osoittanut, että tilaisuuden tullen myös tapahtuu. Hän on samassa golfkeskuksessa miesten ET-kisan kanssa meneillään olevassa Lalla Meryem Cupissa 29:ntenä, kun turnausta on jäljellä kaksi kierrosta.

Tulokset 76 ja 74 pelannut tamperelainen on 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa neljä yli. Hän lisäsi birdie-saalistaan perjantaina yhdellä, tehtailtuaan tähän mennessä yhteensä viisi ”punaista numeroa”. Bogeja kahden päivän korttisaldosta löytyy yhdeksän.

Nummenpää on johdossa olevaa Espanjan Nuria Iturriosia (-7) 11 lyöntiä perässä. Kahdeksatta sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on seitsemän lyöntiä vähemmän.

Krista Bakker (+7) eteni viimeisten joukossa täpärästi viikonlopun kierroksille. Tulostaso ei ole Royal Dar Es Salam -kentällä päätä huimannut, mikä selittyy pitkälti tuulisilla olosuhteilla.

Ursula Wikströmin (+10), Sanna Nuutisen (+10), Noora Komulaisen (+12) ja Niina Liiaksen (+19) pelit päättyivät kahteen kierrokseen.

”Lähestymislyönnit eivät löytäneet riittävän lähelle lippua eilen ja eikä tänäänkään. Useasti ne jäivät viheriöillä vielä väärälle puolelle ja näistä virheistä sai heti maksaa bogeyllä tai tuplalla”, Wikström perusteli vaisua esitystään.

Pohjoismaalaiset kärkkyvät tuloslistalla hyvissä asemissa, sillä ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Lina Boqvist (-6) hengittää Iturriosin niskaan lyönnin päässä. Toinen ruotsalainen, Camilla Lennarth (-2) on jaetulla kolmannella sijalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje