[11][15]

[11][15]

Elina Nummenpää laittoi kovan kovaa vastaan – tuliaisina Ruotsista uran hehkein saavutus

Elina Nummenpää pelasi Fiskebäckskilissä mainion turnauksen. Kuva: Tristan Jones/LET

Nummenpää syttyi alun vaikeuksien jälkeen taistelemaan vielä LET:n kilpailun voitosta.

Elina Nummenpää jatkoi erinomaisia otteitaan Ruotsin länsirannikolla Skaftön saarella sunnuntaina päättyneessä Ladies European Tourin kilpailussa. Hän käytti Skaftö Openin kolmanteen kierrokseen 69 lyöntiä, ja sijoittui upeasti jaetulle kolmannelle tilalle kokonaistuloksella 199 (-3).

Päätöspäivään samalta sijalta lähtenyt Nummenpää ei vaikuttanut kierroksen alussa pystyvän rentoon esitykseen kärkiryhmässä. Hän teki viiden ensimmäisen reiän aikana kolme bogia pudoten sijan 10 tuntumaan.

Tämän jälkeen Nummenpään peli vapautui, ja hän teki vielä kaksi birdieä Skaftö Golfklubbin kentän etuysillä. Reiällä 12 tullut kolmas birdie nosti Nummenpään jaetulle kärkipaikalle, jolla oli parhaimmillaan neljä pelaajaa.

Nummenpää pelasi sisääntulossa erheetöntä peliä, mutta isosti toivottuja birdiejä ei enää nähty. Samassa ryhmässä pelannut, ja välillä suomalaisen taaksekin pudonnut Linn Grant osoitti turnauksen kriittisillä hetkillä, miksi hän on noussut vuodessa yhdeksi Euroopan kovimmista pelaajista. Grant (-10) teki kierroksen loppuun kaksi birdieä, ja paineli väkisin toinen jalka uusinnassa olleen Lisa Petterssonin edelle.

Nokian River Golfia edustava Nummenpää ja hänen kanssaan kolmannen sijan jakaneet Maja Stark, Becky Morgan, Alice Hewson ja Jessica Karlsson jäivät Grantista kahden lyönnin päähän.

Ruotsin turnauksen kolmas sija on syksyllä 39 vuotta täyttävän Nummenpään uran ehdoton kohokohta. Hän johti kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen, ja pysytteli koko turnauksen ajan vähintään kärjen tuntumassa. Siinä missä finaalikierroksella LET:n kisan viimeisessä ryhmässä debytoineen Nummenpään jänne ei ole tahtonut aiemmin kestää tiukassa paikassa, oli hänen suorituksessaan nyt kärsivällisyyttä ja taistelutahtoa sopivassa mittasuhteessa.

Toistakymmentä vuotta ammattilaisena pelannut Nummenpää on sijoittunut aiemmin kertaalleen Ladies European Tourilla kymmenen parhaan joukkoon. Tämä tapahtui vuonna 2013 Intiassa, jossa hän oli kahdeksas.

Maailmanlistalla sijalla 778 oleva Nummenpää tienasi Ruotsista myös uransa suurimman palkintosumman, 10 000 euroa. Vahva esitys oli lisäksi sinetti sille, että hän saa ensi kaudelle kattavan kategorian LET-kiertueelle.

Linda Osala (-2) pelasi hänkin mukavan turnauksen yltäen top 20:een jaetulle 19. sijalle. Emily Penttilä (+3) oli 42:s.

Linn Grantille voitto Skaftön Fiskebäckskilissä oli jo kauden neljäs. Tämän lisäksi Helsingborgissa syntyneellä pelaajalla on koossa seitsemän top 10 -sijoitusta, joista yksi on peräisin major-turnauksesta. Grant taistelee LET:n kokonaiskilpailun voitosta Maja Starkin kanssa, joka säilytti Race to Costa del Sol -listalla kärkipaikkansa.

Suomalaisista Tiia Koivisto on 11:ntenä. Elina Nummenpää kiipesi sijalle 87.