Elina Nummenpää ensimmäisen kerran LET:n kisan finaalikierroksen kärkiryhmään - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Elina Nummenpää ensimmäisen kerran LET:n kisan finaalikierroksen kärkiryhmään

Elina Nummenpää lähtee herkullisista asemista Skaftö Openin viimeiselle kierrokselle. Kuva: Tristan Jones/LET

Nummenpää saa sunnuntaina seuraa huippukautta pelaavasta nuoresta ruotsalaistähdestä.

Elina Nummenpää (-8) pelaa Ruotsin länsirannikolla meneillään olevassa Skaftö Openissa elämänsä turnausta. Hän löi LET:n kilpailun toisella kierroksella tuloksen 67, ja lähtee päätöspäivään kolmannelta sijalta. Eroa johtopaikkaa jakaviin Espanjan Ana Pelaez Trivinoon ja isäntämaan Linn Grantiin on yksi lyönti.

Turnauksen kärjessä ensimmäisen päivän jälkeen Lisa Petterssonin kanssa keikkunut Nummenpää aloitti lauantaina vahvasti oltuaan seitsemän reiän jälkeen kierrostaan neljä alle. Jatko ei sujunut yhtä lennokkaasti tamperelaisen pelattua loput 11 reikää kaksi yli parin. Tästä huolimatta ero kärkeen säilyi marginaalisena, ja kaikki on omissa käsissä.

Nummenpää on sunnuntaina hienon mahdollisuuden edessä. Uralta puuttuvat voitot ammattilaiskilpailuista, eikä hänen tilastoistaan Ladies European Tourilta löydy kuin yksi top 10 -sijoitus. Kovin saavutus on peräisin Intiasta vuodelta 2013, jolloin hän oli kahdeksas.

Syyskuussa 39 vuotta täyttävä kokenut pelaaja on tehnyt pitkään sinnikästä työtä, mutta ei ole onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa Euroopan huipulla. Skaftön saarella Fiskebäckskilissä Nummenpää pelaa kauden 12. kilpailuaan. Jatkokierroksille hän on edennyt kahdesti.

Nummenpää liittyy sunnuntaina ensimmäisen kerran LET:n kilpailun finaalikierroksen kärkiryhmään. Seuraa hänelle tekee Ana Pelaez Trivinon ohella Linn Grant, joka on salamannopeasti noussut lajin kuumimpien nuorten pelaajien joukkoon. Vuoden verran ammattilaisena pelannut Grant, 23, on kavunnut jo kolkuttelemaan maailmanlistalla paikkaa top 50:een otettuaan kuluvalla kaudella kolme voittoa. Näistä yksi on peräisin LET:n ja DP World Tourin yhteiskilpailusta, jossa ei ollut erikseen naisten ja miesten sarjoja.

Linda Osala (ent. Henriksson) jakaa 18. sijaa tilanteessa -3. Sijaa 58 jakava Emily Penttilä (+3) kiri niin ikään kolmannelle kierrokselle. Karina Kukkosen (+8) ja Emilia Tukiaisen (+13) pelit päättyivät 36 reiän jälkeen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje