13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][4]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Edes tuomarin väärät ohjeet eivät pudottaneet Annika Sörenstamia, 50, jatkosta

Pelihommista pitkään eläkkeellä ollut Annika Sörenstam on pistellyt kentällä tasatahtiin muun muassa maailmanlistan kakkosen Sei Young Kimin kanssa. Kuva: Getty Images

Ensimmäistä LPGA-kisaansa yli 12 vuoteen pelaava Sörenstam on pistellyt kentällä tasatahtiin maailmanlistan kakkosen Sei Young Kimin kanssa.

Kaikkien aikojen menestyneimmän pohjoismaalaisen golfarin Annika Sörenstamin viikonloppusuunnitelmat menivät uusiksi. Hänen oli määrä pelata tyttärensä Avan kanssa lentopalloa lauantaina, mutta sen sijaan päivä kuluu Lake Nona Golf & Country Clubin kentällä – tosin täysin perustellusti, sillä Sörenstam kampesi itsensä LPGA Tourin kilpailun jatkokierroksille.

Sörenstam, 50, pelaa Floridassa Orlandossa ensimmäistä LPGA-kilpailuaan sitten vuoden 2008, mutta homma näyttää käyvän kuin vanhasta muistista. Hän pelasi Gainbridge LPGA -turnauksen toisella kierroksella tuloksen 71 (-1) ja selvitti karsinnan yhden lyönnin turvin.

Ruotsalaisen kilpailuun oli tulla avauskierroksella kohtalokas mutka, kun hän saa väärää informaatiota turnauksessa toimivalta tuomarilta. Sörenstamin avaus kotikenttänsä viidennellä reiällä päätyi portin alle. Niukasti pelialueen sisällä palloineen ollut pelaaja pyysi paikalle tuomarin, joka päätti, ettei lukitsematonta porttia saa avata haittaamasta lyöntisuoritusta.

Tämän seurauksena Sörenstam määritteli paikan pelaamattomaksi, otti yhden lyönnin rangaistuksen, ja teki triplabogin. Kierroksen jälkeen tuomari Dan Maselli kertoi antaneensa Sörenstamille virheellistä tietoa. Vuonna 2019 päivitettyjen sääntöjen mukaan hänellä olisi ollut oikeus avata portti.

En ole tullut tänne lyömään välilyöntejä.

Sörenstam sanoi, ettei ollut kunnolla perillä uudistuneista säännöistä oltuaan USGA:n sääntökoulussa edellisen kerran yli kymmenen vuotta sitten.

”Tuomari totesi, että tapahtunut tulee harmittamaan häntä pitkään. Sanoin hänelle: ’Älä ota asiaa noin, hyväksyn tapahtuneen. Minä en aio lyödä enää palloani sinne (aidan alle).’”

Sörenstam esitti perjantain kierroksella huippuvuosinaan tutuksi tullutta tavaramerkkiään, rohkeaa peliä. Kun toiseksi viimeisellä tulleet bogin jälkeen oli tärkeätä välttää virheet päätösreiällä, hän ei epäröinyt iskeä tämän par-viitosen kakkoslyönnissä hyökkäävää puukolmosta.

”En ole tullut tänne lyömään välilyöntejä. Eilen yritin pelata ehkä liiankin fiksusti. Tänään annoin mailan toimia vähän vapaammin, ja se tuntui toimivan.”

Hän on muistuttanut, ettei kyse ole paluusta, vaan pikemminkin hyvä tilaisuus testata omaa kilpailukykyä kesän mahdollista U.S. Senior Women’s Openia ajatellen. Tähän kilpailuun kansainvälisen golfliiton puheenjohtaja sanoi mielivänsä, jos kiireet järjestön johtotehtävissä osallistumisen sallii.

”Ilman muuta osallistut”, kuului IGF:n hallituksen kanta hänen pelaamisestaan seniorimajorissa, jossa hän tulee olemaan suuri menestyssuosikki.

Tavoite viikonvaihteen turnauksessa on jo toteutunut.

”Päämääräni oli pystyä pelaamaan alle parin ja se on tehty. Tapahtuu tämän jälkeen mitä tahansa, kyseessä on ollut hieno kokemus”, sanoi Sörenstam, joka jakaa muun muassa maailmanlistan kakkosen Sei Young Kimin kanssa 67. sijaa tilanteessa +2.

Kilpailua johtaa 36 reiän jälkeen Lydia Ko (-10), joka on lyönnin Nelly Kordaa edellä. Eurooppalaisista Tanskan Nicole Broch Larsen (-5) jakaa parhaana kahdeksatta sijaa.

Kiertueen suomalaispelaaja Matilda Castren ei saanut paikkaa turnaukseen. Hän avaa kautensa todennäköisesti vajaan kuukauden kuluttua Kaliforniassa pelattavassa Kia Classic -kilpailussa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje