28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Eckhardt laittoi ammattilaiset ojennukseen Kytäjällä

Albert Eckhardt osoitti Kytäjällä nousseensa kotimaiseen kilpaeliittiin.

Albert

Kytäjän FT-kisan miesten sarjassa oli odotettavissa jännittävä viimeinen kierros – tai niin olisi ainakin voinut kuvitella. 17-vuotias Albert Eckhardt osoitti kuitenkin alusta lähtien kylmähermoisuutensa välttäen virheet kierroksen alkupuolella. Jälkimmäiselle yhdeksikölle nuorukainen pääsi neljän lyönnin johtoasemasta. Edellä menevissä ryhmissä päivän parasta peliä esitti Janne Martikainen, joka kävi voiton lisäksi taistelua ammattilaisten keskinäisistä rahapalkinnoista. Martikainen onnistui tekemään kahdeksannella reiällä eaglen rauta-9:llään nousten yhteistuloksissa alle parin ja kolmen parhaan joukkoon. Vaikka lopulta tuloksen 65 pelanneen Martikaisen kova tahti säilyi myös sisääntulossa, ei Eckhardtin voitto ollut sunnuntaina missään vaiheessa uhattuna.

68 lyönnin kierros siivitti Eckhardtin neljän lyönnin voittoon. Viimeisen reiän neljäs lyönti (chippi alarinteestä) sai yleisön hurmokseen ”Hipun” osoittaessa Seve Ballesteros -tyyppistä nerokkuutta lähipelissä. Chippi päätyi kymmenen sentin päähän reiästä, ja mestarin elkein juniori merkkasi pallonsa jääden odottamaan voittoputtiaan. Eckhardtista tuli sunnuntaina ensimmäinen Finnish Tourilla voittanut alaikäinen pelaaja. ”Mahtavalta tuntuu, ja vaikea tätä on lähteä heti putin upottua itsekään selittämään. Pelasin ihan mahtavan kilpailun, ja kaikki meni suunnitelman mukaan. Aikuisten kisoissa asetan tämän luonnollisesti suurimmaksi saavutukseksi – voittoa on toisaalta vaikea verrata junnukisoihin. En ole koskaan voittanut kisaa, jossa on näin laadukkaita pelaajia”, Eckhardt sanoi. ”Olin lyönyt kahteen ensimmäiseen kierrokseen 31 viheriöosumaa. Tuli vähän shokkina, kun missasin viimeisen kierroksen ensimmäiset kolme griiniä. Tärkeät pelastukset kuitenkin jokaisella saivat päivän hyvin käyntiin. Onnistuin pelaamaan fiksusti ja välttämään virheet.” Toiseksi sijoittunut Martikainen kuittasi kisan parhaana ammattilaisena 2200 euron palkintoshekin. ”Kyllä tämä merkitsee paljon, ja tapa jolla pelasin tänään, oli erityisen tyydyttävä. Rundi lähti oikeastaan käyntiin lyötyäni kahdeksannelle sisään rautaysillä. Heti perään rautavitonen metriin ja birdie sisään. Mutta pakko se on myöntää, että lopussa kädet olivat melko hyytelöä. Ei meinannut pysyä putteri kädessä”, Martikainen sanoi. Martikainen aikoo pelata kuluvan kauden Finnish Tourilla, pääkilpailunaan Nordic Leaguen Finnish Open. ”Kyllä kotimaassa mennään. Näistä asetelmista on mahtava lähteä Finnish Openiin, ja muihin suurempiin kisoihin. Lyönti on ollut jo pidempään kunnossa, ja nyt alkoi puttikin upota.” Kärkikaksikko jätti seuraavat melko reilusti taakseen. Kolmanneksi kilpailussa nousi rutinoitunut Toni Karjalainen (par). Neljännen sijan jakoivat yhteistuloksen +1 pelanneet Linus Väisänen, Thomas Sundström, Pasi Purhonen ja Teemu Putkonen. Sanna Nuutinen kirkasti hopeansa

Sanna

Sanna Nuutinen kävi kovan taistelun Minna Vuorenpään kanssa.

Naiset aloittivat kierroksensa sumun vuoksi 10. reiältä. Minna Vuorenpää pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää kaksi alle parin. Sanna Nuutisen lyötyä reiät 10-18 tuloksella +1, oli kärkipaikka jälleen vaihtunut. ”En halua tietää, en ole katsonut tuloksia koko viikonlopun aikana”, Nuutinen ilmoitti pelaajien siirtyessä kohti ykkösen lyöntipaikkaa. Nuutinen tasoitti pelin tehtyään upean birdien viidennellä reiällä (päivän 14:s). Seuraavalla reiällä molemmat sortuivat virheisiin, Vuorenpään tehtyä tuplan ja Nuutisen bogin. Vuorenpää ei kuitenkaan ollut halukas luovuttamaan, vaan upotti toiseksi viimeisellä reiällä kymmenenmetrisen birdieputtinsa nousten vielä kerran tasoihin.

Naisten kisa huipentui yhdeksännen (päivän 18:s) reiän nelimetrisiin birdieputteihin, joista vain Nuutinen onnistui omassaan. ”Tänään oli hyvä päivä. Aloitin tosi huonosti tehden bogit ensimmäiselle ja kolmannelle reiälle. Minna pelasi virheetöntä peliä, joka saattoi vähän laittaa paineita minulle. Birdie 18:lla (päivän 9:s) avasi peliä jonkin verran, ja sain pelattua oikein hyvän takaysin”, Nuutinen sanoi. Nuutinen palasi kesäksi Suomeen College Golf -vuoden jälkeen, ja on selvästi saanut peliinsä lisää puhtia. Hän on valmentajansa Markku Louhion kanssa viemässä peliään eteenpäin hyvällä vauhdilla. ”Koko ajan mennään parempaan päin. Jenkeissä tekniikka ei ollut valmentajien ykkösasia, joten nyt ollaan valmentajan kanssa saatu huoltaa pakettia taas kuntoon. Projekti ei ole vielä läheskään valmis, mutta pikkuhiljaa etenen tavoitteita ja haluamaani kuntoa kohden.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje