3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Eckhardt ja Ruuska jakoivat 49. sijan EM-kisoissa

Albert Eckhardt onnistui päätöspäivänä Lauri Ruuskaa paremmin ja nousi jakamaan sijaa 49.

Lauri Ruuska rakensi kahtena ensimmäisenä kilpailupäivänä itselleen oivan mahdollisuuden yltää loistavaan sijoitukseen Skotlannin St Andrewssa pelatussa miesten henkilökohtaisessa Euroopan mestaruuskilpailussa.

Kahden ensimmäisen päivän vire oli kuitenkin lauantaina tiessään. Ruuska ( 67-71-79-81) urakoi aamulla kolmannen kierroksensa loppuun, ehdittyään pelaamaan perjantaina siitä vain neljä reikää. Päivä lähti liikkeelle epäonnisesti bogeylla ja kierrostulos painui lopulta lukemiin 79.

Viimeisellä kierroksella Ruuska ei onnistunut tekemään yhtään birdietä ja kirjasi lopulta tuloksen 81. Yhteistulos +14 riitti kilpailussa sijaan T49.

Loppuun asti jatkopaikkansa puolesta jännittämään joutunut Albert Eckhardt (76-73-75-74) nousi viimeisen kierroksen 74:n jälkeen jakamaan Ruuskan kanssa sijaa T49.

Euroopan mestaruuden vei puolustava mestari Englannin Ashley Chesters tuloksella -2. Hopeaa otti Saksan Max Roehrig ja pronssia Irlannin Gary Hurley. Molemmat pelasivat tuloksen +1 ja päättyvät kilpailun 71 lyönnin kierroksella, mutta Roehrigille ojennettiin hopea paremman kolmannen kierroksen ansiosta.

Kilpailuun osallistuneesta kuudesta suomalaisesta vain Ruuska ja Eckhardt ylsivät jatkopaikkaan. Kaksikko on vahvoilla, kun Suomen joukkue Japanissa syyskuussa pelattaviin joukkueiden MM-kisoihin valitaan.

Amatöörien maailmanlistalla korkeimmalla ennen EM-kisoja ollut Kristian Kulokorpi taistelee lyöntipelin Suomen mestaruuden voittaneen Linus Väisäsen kanssa niin ikään paikasta joukkueessa.

Yksi edustuspaikka menee suoraan listalla korkeimmalla olevalle pelaajalle, eikä EM-kisojen tulos välttämättä muuta suomalaisten keskinäistä järjestystä.

Uusi maailmanlista julkaistaan tulevana keskiviikkona, jolloin päävalmentaja Staffan Johansson jättää esityksensä MM-joukkueesta Suomen Golfliiton hallitukselle.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)

  • Eetu says:

    Hienoa venymistä suomalaisilla jälleen viimeisillä kierroksilla.

  • Juha says:

    Aivan kuten muutamalla englantilaisella, Skotilla, Irkulla, hollantilaisella, espanjalaisella, italialaisella ja ranskalaisella. Siellä vaihtui järjestys joka kierroksella, niin kuin golfissa on tapana. Ehkä sun Eetu kannattaa keskittyä nysväämään niiden nyytties kanssa ja jättää kommentointi itseäs etevämmille. Kirjoittele sitten taas, kun keksit jotain positiivista sanomista.

  • Ihan turhaan says:

    Herätkää jo viimein. Suomesta ei todellakaan nouse maailman tai edes EU:n tähtiä joko oksalta. Kivahan se on jos porukka saa reissata toisten laskuun (sama koskee johtoporrasta). Tulokset vaan ei oikein yllätä. Viimeistään lopussa romahdetaan. Siirtykää ”ammattilaisiksi” ja menkää menestymään. http://www.pga.fi sivuilla on jo satoja tulevaisuuden nimiä joilla on loistava maailmantulevaisuus takana, ja lisää tulee. Jos koittaa pärjätä niin ensin pitää olla lahjoja, ei pelkkä ”työnteko” ja treenaaminen riitä. Aasiasta tulee seuraavat tähdet. Ne tekee tosissaan töitä sen eteen ja siellä riittää yrittäjää. Jos joku ei pärjää niin seuraavat kymmenen on jo oventakana jonossa. Täällä samat naamat pyörii ympyrää ilman tulosta. Joulupukki kannattais palkata hommiin, sillä ainaskin on riittävästi lahjoja. Nykyisillä vetäjillä luu jää taas tulevaisuudessakin käteen. Sorry.