Taistelu FedEx Cupin voitosta tasoittui jo avauskierroksella – rennonletkeä Xander Schauffele torstain hahmo - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Taistelu FedEx Cupin voitosta tasoittui jo avauskierroksella – rennonletkeä Xander Schauffele torstain hahmo

Xander Schauffele laittoi Tour Championshipin ensimmäisellä kierroksella tuulemaan. Kuva: Getty Images

Heti ensimmäinen kierros näytti tarjoavan PGA Tourin finaaliturnauksessa mitä tuleman pitää.

FedEx Cupin pudotuspelien uudistuneet säännöt ennakoivat mielenkiintoista päätöskilpailua, eikä avauspäivä näyttänyt tuovan muutoksia tähän ajatukseen. Päinvastoin. Pakka on 18 reiän jälkeen odotetun tiivis, sillä seitsemän pelaajaa on kolmen lyönnin sisällä kärjestä.

Brooks Koepka ja Xander Schauffele ottivat Tour Championshipin lukemasta -10 aloittaneen Justin Thomasin etumatkan torstaina kiinni, ja kolmikko lähtee perjantain kierrokselle mainitusta tilanteesta.

Heistä 70 lyönnin kierroksen pelanneen Thomasin esitys oli avauspäivänä yllättävän vaisu, sillä 20:n joukossa vain 17. sijaa jakava Abraham Ancer (72) pelasi heikomman tuloksen.

Torstain kovimmasta tuloksesta, 64, vastasi kolme birdieä molemmilla kenttäpuoliskoilla tehnyt Schauffele, joka on ennenkin osoittanut viihtyvänsä East Lake Golf Clubin kentällä.

”Koen tällaisen rajoitetun pelaajamäärän kilpailun mukavana. Yllättävän rentouttava viikko ollakseen näin tärkeä turnaus”, Schauffele sanoi.

Ja rennolta hänen pelaamisensa myös näytti. Kuuden lyönnin päässä kärjestä kilpailun aloittanut Schauffele, 25, nousi jo takaysin alussa Thomasin rinnalle ja paineli hetken kuluttua edellekin. Koepka liittyi joukkoon tehtyään kolme birdieä neljän viimeisen reiän jaksossa ja Thomas palasi 18. reiän birdiellään uudelleen lähtötilanteeseensa.

Tilastoja seuranneet vedonlyöjät lienevät huomanneen Schauffelen viimeaikojen onnistumiset East Lakella. Hän pelasi Tour Championshipissä ensimmäisen kerran vuonna 2017, ja oli 18 reiän jälkeen viisi lyöntiä kärjestä. Lauantain tulos 65 nosti Schauffelen kärkikahinoihin ja hän jätti lopulta voittotaistelussa Thomasin lyönnin päähän.

Eikä viime vuonnakaan heikosti sujunut, kun San Diegossa asuva pelaaja otti samassa kilpailussa seitsemännen sijan.

”Kun meillä pelaajilla on jollain kentällä hyvät fiilikset, se tuottaa yleensä menestystä. Olo täällä tuntuu rennolta ja kotoisalta”, Schauffele jatkoi.

Odotettua oli myös Brooks Koepkan ”havahtuminen” silloin kun ryhdytään pelaamaan isoilla panoksilla. Hän on vihjannut jopa motivaatio-ongelmilla pienemmissä kisoissa, jos nyt esimerkiksi PGA Tourin kahta ensimmäistä playoff-turnausta voidaan sellaisiksi kutsua.

Joka tapauksessa Koepka sijoittui näissä mainituissa kisoissa top 20:n heikommalle puolelle, pelaten ikään kuin sen verran kuin tarvitsi. Hyvät varsinaisen kauden pisteet avasivat hänelle kahden edellisen turnauksen ”peruslätkimisestä” huolimatta Tour Championshipiin kolmen lyönnin takaa-ajoasetelman, mikä on maailmanlistan ykköselle helppoa kauraa.

Luultavasti FedEx Cupin voitosta tarjolla oleva 15 miljoonan dollarin bonuspotti aiheuttaa Koepkassa samankaltaisen efektin kuin major-turnaukset, joissa hän on häärinyt jo hetken aikaa isoimpana kukkona tunkiolla.

Paljon on tosin reikiä vielä jäljellä ja kolmikon takana riittää voitonnälkäisiä pelaajia. Rory McIlroy (-9) on lyönnin päässä ja myös Matt Kuchar sekä Patrick Cantlay (-8) saattavat parilla kolmella nopealla birdiellä kiilata vaikka kisan kärkeen.

Top 10:n ulkopuoleltakin löytyy vielä pelaajia, jotka ovat viisi lyöntiä kärkitriosta. Se ei ole heillekään 18 reiän jälkeen millään tavalla tekemätön paikka.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje