[10][12]

[10][12]

Välimäen huippukierros huipentui eagleen Wentworthin päätösreiällä – loppukiri toi komeasti 13. sijan

Sami Välimäki ylsi Wentworthissa uransa kovimpaaan sijoitukseen Rolex-sarjan kilpailuissa. Kuva: Getty Images

Myös Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen painoivat sunnuntain kierroksensa alle parin. Molemmat paransivat niin ikään asemiaan tuloslistalla.

Sami Välimäki (-9) palasi BMW PGA Championshipissä yhden vaisumman kierroksen jälkeen normaalin päiväjärjestykseen. Hän iski Wentworth Clubilla pelatun European Tourin lippulaivaturnauksen neljäntenä päivänä tuloksen 66, ja on nousi hienosti jaetulle 13:nnelle sijalle. Parempaan tulokseen venyi sunnuntaina ainoastaan Englannin Andy Sullivan.

Välimäki teki kaksi birdieä neljällä ensimmäisellä reiällä, jonka jälkeen hän kirjasi viitosella päivän ainoan boginsa. Kierroksen toinen kolmannes käynnistyi birdiellä ja birdie-saldo kasvoi edelleen kahdella toisen kenttäpuoliskon alussa.

Todellisen kruunun sunnuntaille ja kilpailulleen Välimäki sai 18. reiällä, jolla hän pyöräytti eaglen.

”Löin tänään palloa erityisen hyvin ja pääsin lähestymisillä kunnon paikoille. Hyvä fiilis lopettaa kisa tällaiseen suoritukseen, ja viimeisen reiän eagle oli kiva bonus”, top 30:n ulkopuolelta päätöspäivään lähtenyt Välimäki kertoi.

”Wentworth oli mieleinen kenttä, joka on ilmeisesti ollut aiemmin pinnoiltaan vähän kovempi. Tykkäsin myös mahtavista griineistä.”

Vajaat 85 000 euroa palkintorahaa tienannut Välimäki antoi kilpailusta isossa kuvassa itselleen hyvän arvosanan.

”Kaksi vahva kierrosta, pari heikompaa. Eilen alkoi hyvin, mutta kuutosella hukkunut pallo jäi vähän liikaa kaivelemaan mieltä.”

Kalle Samooja harmitteli päätöskierroksella kertyneitä kolmen putin griinejä. Kuva: Getty Images

Race to Dubai -rankingin 16:s jää kahden viikon kilpailutauolle, jolla hän aikoo keskittyä fysiikkapuoleen ja laadukkaaseen treenaamiseen. Akkujakin pitää ehtiä lataamaan. Seuraavan kerran Välimäki kilpailee Kyproksella, jossa on ohjelmassa kisat peräkkäisillä viikoilla lokakuun lopussa.

Aamulla kierroksensa pelanneet Kalle Samooja (par) ja Tapio Pulkkanen (+1) kohensivat hieman sijoituksiaan päätöspäivänä. Molemmat käyttivät neljänteen kierrokseen 71 lyöntiä (-1) jakaen sunnuntaina kilpailun parasta tulostaan.

”Vähän epätyypillinen puttipäivä. Otin kolme kolmeputtista, jota ei kyllä helpolla tapahdu. Vähän alamäkiputit lirahtivat pitkäksi, enkä saanut paluuta sisään”, 48. sijaa jakava Samooja kertoi tiedotteessa.

Kokonaisuudessaan päivä oli Samoojan mielestä ”ihan ok”, mutta olosuhteet eivät juuri mielialaa nostattaneet.

”Alkaa tämä kylmässä pelaaminen riittää. Nyt otetaan pari viikkoa iisiä ja lähdetään valloittamaan uusi golfkohde, Kypros.”

Tapio Pulkkanen taiteili sunnuntain 71 lyönnin tuloksen hyvällä putti- ja lähipelillään. Kuva: Getty Images

Pulkkanen (T54) oli hyvillään koko viikon sujuneista putti- ja lähipelistä, jotka toimivat myös sunnuntain kierroksen selkärankana. Tiiltä tekeminen ei ollut hänen mukaansa riittävän tarkkaa.

”Pitkät lyönnit tuntuivat aika haastavilta tänään, ei oikein ollut svingi synkronissa. Avauksiin jäin kaipaamaan tarkkuutta. Puttaaminen ja lähipeli sujuivat tosi hyvin, sitä kautta sain päivän tuloksen taiteiltua”, seuraavan kerran Italiassa kahden viikon kuluttua kilpaileva Pulkkanen sanoi.

Kisan neljäs suomalainen, Mikko Korhonen ei selviytynyt jatkokierroksille.

ET:n Rolex-sarjaan kuuluvan kilpailun voitti Englannin Tyrrell Hatton (-19). Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Ranskan Victor Pereziin kertyi neljä lyöntiä. Ensi viikolla 28 vuotta täyttävästä Hattonista tuli Wentworthissa toinen pelaaja, joka on pystynyt voittamaan vähintään kolme Rolex-sarjan turnausta. Tämän listan kärjessä on Jon Rahm neljällä ykköstilallaan.

Tuore saavutus nostaa lähes 975 000 euroa tienanneen Hattonin ensimmäisen kerran urallaan maailmanlistan top 10:een.

Pohjoismaalaisista top 10:een ylsivät sunnuntain kärkiryhmässä pelannut Tanskan Joachim B. Hansen (T7/-11) sekä Ruotsin Marcus Kinhult (T10/-10).