Dustin Johnson vetäytyy kilpagolfista toistaiseksi - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Dustin Johnson vetäytyy kilpagolfista toistaiseksi

Dustin Johnson jättäytyy sivuun kilpakentiltä määräämättömäksi ajaksi. Kuva: Getty Images

times="" new="" roman";="" mso-fareast-font-family:"times="" roman";mso-ansi-language:fi;mso-fareast-language:="" fi;mso-bidi-language:ar-sa"="">Maailmanlistalla sijalla 16 oleva Dustin Johnson on ilmoittanut jäävänsä toistaiseksi kilpagolfin ulkopuolelle hakeakseen apua henkilökohtaisiin ongelmiin. Tämä merkinnee sitä, että Johnson ei ole mukana kauden viimeisessä major-turnauksessa, PGA Championshipissä. Myös Ryder Cupissa pelaaminen on tämän vuoksi suuri kysymysmerkki.

Johnsonin manageritoimisto Hambric Sports Management ilmoitti torstaina, että Johnsonin, 30, vetäytyminen kilpagolfista astuu voimaan välittömästi. Tiedonannossa ei mainittu, kuinka pitkään poissaolo kestää. Johnson ilmoitti alkuviikolla Bridgestone Invitationalin kisaorganisaatiolle, ettei hän osallistu Ohiossa meneillään olevaan World Tourin kilpailuun.

”Aion käyttää tämän ajan hakeakseni ammattimaista apua henkilökohtaisiin haasteisiin, joita olen kohdannut”, Johnson sanoi. Hän mainitsi palaavansa takaisin ehyempänä pelaajana, parannettuaan ensin henkistä ja fyysistä olotilaansa. Johnson toivoi saavansa tauon aikana yksityisyyttä henkilökohtaisten asioidensa selvittämiseksi.

PGA Championship käynnistyy ensi torstaina, mutta siihen eivät kauden isot kilpailut pääty. Viime lokakuussa Shanghaissa HSBC Champions –turnauksen voittanut Johnson on FedExCupin pisteissä neljäntenä. PGA Tourin pudotuspelit alkavat Barclays-turnauksella kolmen viikon kuluttua.

Johnson on myös käytännössä varma nimi USA:n Ryder Cup –joukkueeseen. Hän on USA:n pistetilastossa viidentenä, kun yhdeksän parasta saa automaattisen paikanTom Watsonin luotsaamaan ryhmään. Mikäli Johnson jää pois Ryder Cupista, pisteissä kymmenenneksi sijoittunut pelaaja lunastaa hänen paikkansa joukkueessa.

<a href=Dustin Johnson ja Paulina Gretzky menivät kihloihin viime vuonna. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/08/14080111494251.jpg" width="505">

Dustin Johnson ja Paulina Gretzky menivät kihloihin viime vuonna. Kuva: Getty Images

Kyseessä on jo toinen kerta kahden vuoden sisällä, kun Johnson jää erikoisen syyn vuoksi pois major-turnauksesta. Hän jättäytyi vuoden 2012 Mastersin ulkopuolelle loukattuaan selkänsä moottorikelkkaa nostaessaan. Johnson oli tuolloin kolme kuukautta sivussa, mutta nousi voittajaksi jo toisessa paluun jälkeisessä turnauksessaan.

Johnson pelasi British Openin kolmantena päivänä kisan kärkiryhmässä Rory McIlroyn kanssa. Hän löi viikonloppuna kierrokset 71-72, ja putosi lopputuloksissa sijalle 12. Viime viikolla pelatussa Canadian Openissa hän karsiutui.

PGA Tour otti lyhyesti kantaa Johnsonin ilmoitukseen: ”Meillä ei ole tähän mitään lisättävää. Toivomme hänelle kaikkea hyvää, ja jäämme odottamaan hänen paluutaan PGA Tourille tulevaisuudessa.”

Johnson on voittanut urallaan kahdeksan kilpailua PGA Tourilla. Hän on ensimmäinen yliopistogolfista ammattilaiseksi siirtynyt pelaaja sitten Tiger Woodsin, joka on voittanut seitsemän ensimmäisen kauden aikana ainakin yhden turnauksen USA:n kiertueella.

Johnson kihlautui viime vuonna jääkiekkolegenda Wayne Gretzkyn tyttären Paulina Gretzkyn kanssa.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje