Dustin Johnson ja Danny Willett sunnuntain johtopallossa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Dustin Johnson ja Danny Willett sunnuntain johtopallossa

Danny Willett olisi englantilaisille ja varmasti muillekin eurooppalaisille mieluinen Open-voittaja. Kuva: Getty Images

Dustin Johnson (-10) pysyi Open Championshipin kärjessä myös suurella vaivalla päätökseen saadun toisen kierroksen jälkeen. Hän johtaa kisaa lyönnillä ennen Danny Willettiä, joka sai jo perjantain puolella puolivälin urakkansa valmiiksi. Johnson johti kisaa myös avauskierroksen jälkeen.

Kun rankkasateet lykkäsivät toisen kierroksen aloitusta 3,5 tunnilla, oli tämä viivästys vain alkusoittoa lauantaihin verrattuna. Yli 40 pelaajaa joutui odottamaan aamuseitsemästä lähtien rajun tuulen laantumista klo 18:aan saakka, jolloin pelaajat pääsivät kunnolla tositoimiin. Aamun ensiyrityksestä ei pitkää visiittiä kentälle tullut, kun pelaaminen ilmeni nopeasti mahdottomaksi.

Kisassa 13 pelaajaa mahtuu neljän lyönnin sisälle kärjestä, joskin huomattavasti kauempaakin kärkitaisteluun on vielä noustavissa. Eurooppalaisista Willettin lisäksi kymmenen joukossa ovat isäntämaan Paul Lawrie (-8), Marc Warren (-7), amatööri Paul Dunne (-6) sekä Luke Donald (-6).

Dunnen lisäksi vain Dustin Johnson, Willett ja Warren ovat pelanneet molemmat kierroksensa alle 70 lyönnillä. Amatöörien esitys St. Andrewsissa on ollut harvinaisen vahva, sillä jatkoon meni kaikkiaan viisi nimensä perässä a-kirjainta kantavaa pelaajaa.

Mikko Ilonen (+1) taisteli lauantaina urhoollisesti loput kahdeksan reikää toisesta kierroksestaan. Valitettavasti päivän ensimmäinen reikä (11) tuotti heti bogin, ja lahtelainen jäi vaivaisen yhden lyönnin päähän jatkopaikasta.

Iloselle siunaantui 18:lla vielä kohtalainen tilaisuus tehdä eagle, mutta viheriön ulkopuolelta lähtenyt putti jäi parinkymmenen sentin päähän reiästä. 36 reiän jälkeinen cut-raja vedettiin tuloksen 144 (par) kohdalle. Jatkokierroksille pääsi 80 pelaajaa.

Ilonen: Hyvä vääntö

”Tämä toinen kierros oli kokonaisuutena hyvää tekemistä ja vääntöä. Tiesin, mitä minulta vaaditaan. Lauantain kahdeksasta reiästä kaksi ensimmäistä olivat kovin tuulisia ja siksi vaikeita, sitten alkoi rauhoitttua”, vuoden 2000 Openissa samalla kentällä niin ikään lyönnillä karsiutununt Ilonen sanoi.

”Rakensin hyviä birdiepaikkoja, 13:lla oli upea mahdollisuus, seuraavalla onnistuin tekemään helpon birdien. 15:llä oli huonoa tuuria pallon makuun kanssa, par oli siitä hyvä tulos.”

Mikko Ilosen ei tarvitse laittaa päätään pensaaseen esityksensä vuoksi. Ennen kaikkea turnauksen alun virhesuma osoittautui tällä erää vain turhan kalliiksi. Kuva: Getty Images

Mikko Ilosen ei tarvitse laittaa päätään pensaaseen esityksensä vuoksi. Ennen kaikkea turnauksen alun virhesuma osoittautui tällä erää vain turhan kalliiksi. Kuva: Getty Images

”Loppusuoralla tein kyllä kaiken voitavani, 17 ja 18 olivat pelillisesti virheettömiä. 17:llä kolmemetrinen birdieputti oli hyvin luettu, mutta vauhdiltaan kärpäsen pierun verran hiljainen. Se ei tästä syystä pitänyt lopussa linjaansa.”

”Viimeisellä löin juuri sellaisen draivin, joka vaadittiin viheriölle pääsemiseksi. Se olisi vaatinut tuekseen messevät pomput joita en saanut. Eaglea yritin reippaasti ja lähelle se päätyikin. Harmittaa on lievä ilmaisu putoamiselle jatkossa. Eniten jossiteltavaa jäi avauskierroksen ensimmäisille väylille.”

Fysioterapeutille ja kannustajille kiitosta

Ilosen niskanseutu on vihoitellut jo viikkoja. St Andrews’ssa se äityi pahaksi keskiviikkona ja vaikeutti tekemistä torstaina ja perjantaina.

”Ilman fysiovalmentajaani Pierre Johanssonia en olisi kyennyt pelaamaan. Iso peukku nousee myös hienosta kannustuksesta kaveriryhmälleni ja muille suomalaisfaneille. Arvokasta tukea tuli koko kolmen päivän ajan, aamusta iltaan.”

Ilosella oli kaikkiaan 11 ”kohtalotoveria”. Samaan 145 lyönnin tulokseen hänen kanssaan päätyivät mm. Pablo Larrazabal, Tommy Fleetwood, Victor Dubuisson ja Shane Lowry.

Toisen kierroksen parhaasta tuloksesta (66) vastasivat Hideki Matsuyama sekä Russell Henley, jälkimmäinen tosin jo perjantain puolella. Kisan vanhin cut-rajan oikealle puolelle päässyt pelaaja oli 58-vuotias Mark O’Meara (par), joka on reilut puoli vuotta Bernhard Langeria (par) iäkkäämpi. Myös takavuosien maailmanlistan ykkönen David Duval (par) jatkaa kilpailuaan.

Kun lauantain pitkä odottelu kääntyi iltapäivän puolelle, kävi samalla selväksi, että tämänvuotisen Open Championshipin finaalikierros pelataan maanantaina. Näin on käynyt viimeksi vuonna 1988, jolloin Seve Ballesteros voitti Royal Lytham –kentällä pelatun turnauksen. Ballesteros on Openin historiassa ainoa pelaaja, joka on nostellut Claret Jug -pokaalia lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje