Dubain loppuhuipennuksesta Fleetwoodin ja Rahmin kaksintaistelu? − Yllättäjä voi sotkea koko paletin - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Dubain loppuhuipennuksesta Fleetwoodin ja Rahmin kaksintaistelu? − Yllättäjä voi sotkea koko paletin

Tommy Fleetwood kärkkyy viikonvaihteessa uran toista Race to Dubai -kokonaiskilpailun voittoa. Kuva: Getty Images

Kärjessä jatkavalla Mike Lorenzo-Veralla on tilaisuus ottaa upeassa paikassa uran ensimmäinen ET-voitto.

Mike Lorenzo-Vera (-13) jatkaa Dubaissa Jumeirahin golfkeskuksessa meneillään olevan ET:n finaaliturnauksen paalulla. Hän pelasi kisan toisella kierroksella tuloksen 69, ja on nyt kolme lyöntiä kakkostilaa jakavia Tommy Fleetwoodia ja Jon Rahmia edellä.

Samanaikaisesti päätöskisan kanssa viikonvaihteessa ratkaistaan kauden mittainen, jokaisen ET-pelaajan himoitsema Race to Dubai -ranking-titteli. Lorenzo-Veralla ei turnauksen voitollakaan ole mahdollisuutta kiilata rankingin ykköseksi, mutta hänelle on tarjolla todellinen sopan hämmentäjän rooli.

Race to Dubain johdossa oleva Bernd Wiesberger (T13/-3) on jäämässä turnauksen voittotaistelusta. Eroa kisan puolivälissä kärkeen on yhdeksän lyöntiä, mutta Wiesbergerille Lorenzo-Veran iso menestys DP World Tour Championshipissä sopisi erityisen hyvin.

Neljällä pelaajalla on mahdollisuus nousta rankingin ykköseksi ohi Wiesbergerin, pahimpina uhkaajinaan Lorenzo-Veran takana väijyvät Fleetwood ja Rahm. Tämänhetkisten asetelmien säilyessä loppuun, Fleetwood veisi kiertueen kuninkuuden kaudella 2019.

Lorenzo-Vera voi lyödä ”kiilaa” Wiesbergerin puolesta mahdollisen voiton ohella myös yksin otetulla kakkostilalla, edellyttäen, että Fleetwood tai Rahm ei nouse turnauksen ykköseksi.

Kumpi tahansa kahdesta edellä mainitusta sattuisi kilpailun voittamaan, ottaisi varmuudella myös ranking-tittelin, mikäli Wiesberger ei nouse yksin turnauksen kakkoseksi. Fleetwoodille ja Rahmille on kokonaiskilpailun voitto tarjolla myös toisella sijalla, jos itävaltalainen ei veny sunnuntaina seitsemän joukkoon.

Myös Shane Lowryllä (T13/-3) ja Matthew Fitzpatrickilla (T17/-2) on vielä omat saumansa rankingin voittoon, mutta kaasu on siinä tapauksessa painettava kiireesti pohjaan lauantaina.

Edes Wiesbergerin ei kannata lyödä finaaliturnauksessa ”apulaisensa” Lorenzo-Veran jackpotin puolesta vetoa, sillä ranskalainen ei ole voittanut urallaan ainuttakaan ET:n kilpailua. Viime kaudella kävi lähempänä kuin koskaan, sillä maailmanlistan 96:s taipui toukokuussa 2018 käydyssä Sicilian Openissa Joakim Lagergrenille vasta uusinnan jälkeen.

Lorenzo-Veralta löytyy uratilastoistaan useampiakin top 3 – ja top 10 -sijoituksia, mutta Biarritzissa asuva 34-vuotias pelaaja ei ole osoittanut ratkaisuhetkien lähestyessä viihtyvänsä turnauksen johtoasemassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje