[11][17]

[11][17]
European Tour - Kilpagolf

Dredge paalulle Moskovassa – Erofejeff jatkoon

Peter Erofejeff esitti vakuuttavia otteita Moskovan kisan toisena päivänä. Arkistokuva: Juha Hakulinen

Päivän kovinta tulosta sivunnut Peter Erofejeff (-3) teki hurjan nousun Russian Openin toisella kierroksella. Lukemat 66 taululle iskenyt Erofejeff kiipesi tulosluettelossa 83. sijalta 33:nneksi, ja eteni kirkkaasti kisan jatkokierroksille.

”Patu” aloitti päivän upeasti kolmella peräkkäisellä birdiellä, ja hän oli kierrostaan yhdeksän reiän jälkeen neljä alle. Sisääntulon ensimmäisellä lipsahtanut bogi jäi perjantain ainoaksi, kunnes Erofejeff teki vielä birdiet Skolkovo Golf Clubin kentän 14. ja 18. reiällä.

Takavuosien tennistähden Jevgeni Kafelnikovin kanssa kaksi ensimmäistä kierrosta pelannut Erofejeff saa lauantaina seuraa Thaimaan Prom Meesawatista. Kaksikko on kisan puolivälissä seitsemän lyönnin päässä kärjestä.

Ensimmäisnä päivänä hyvin aloittaneet Henri Satama (+3) ja Kalle Samooja (+7) epäonnistuivat perjantaina. Satama löi tuloksen 76, ja jäi cut-rajasta kolmen lyönnin päähän. Samooja oli vielä pahemmin tuuliajolla: hän tarvitsi toisella kierroksella peräti 81 lyöntiä. Jatkopaikka olisi irronnut tuloksella 74.

Moskovan turnauksen paalulle nousi toistamiseen tuloksen 66 pelannut Bradley Dredge (-10). Englannin Lee Slattery on walesilaista lyönnin jäljessä. Australian Daniel Gaunt (-8) on kolmantena.

Ruotsin Oscar Henningsson (-5) on parhaana pohjoismaalaisena sijalla 11.