8.–15.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Dramatiikkaa Ohiossa – ylivoimaisessa johdossa olleella Rahmilla todettiin koronatartunta

Jon Rahm ja caddie Adam Hayes joutuivat ajelemaan lauantaina pois kisapaikalta. Kuva: Getty Images

Memorial Tournamentin voittoa puolustanut Jon Rahm joutui lyömään hanskat tiskiin ennen päätöskierrosta.

Muirfield Village Golf Clubilla koettiin lauantaina dramatiikkaa, kun Memorial Tournamentia 54 reiän jälkeen kuudella lyönnillä johtanut Jon Rahm joutui jättämään leikin sikseen koronatartunnan vuoksi.

Rahm oli yksi testatuista, jotka olivat olleet erään tartunnan saaneen läheisyydessä, ja hänen testituloksensa ilmeni positiiviseksi. Testejä tehtiin jäljityksen seurauksena jokaisen kierroksen jälkeen, ja hänen sallittiin jatkaa turnausta rajaamalla vain pääsyä joihinkin sisätiloihin.

Lauantaiaamuna tehty testi oli positiivinen, ja kun sama näyte ilmeni positiiviseksi myös uusintatestissä, välitettiin Rahmille tieto tartunnasta heti kolmannen kierroksen jälkeen.

Hän kertoi olevansa erittäin pettynyt jouduttuaan jättämään Memorial Tournamentin kesken.

”Tämä on yksi asia, joka voi sattua elämässä. Onneksi perheeni on kunnossa. Noudatan kaikkia tarvittavia varotoimenpiteitä, ja odotan paluuta kentälle mahdollisimman pian”, espanjalainen sanoi.

Rahm olisi ollut vahva suosikki Jack Nicklauksen suunnittelemalla kentällä pelattavan kilpailun toiseksi peräkkäiseksi voittajaksi. Hän ennätti pelata lauantaina kisan kovimman kierrostuloksen, 64, mutta ilo jäi lyhytaikaiseksi.

Oireeton Rahm on eristyksessä kesäkuun 15. päivään saakka. Kaksi päivää myöhemmin San Diegossa Kaliforniassa käynnistyy kauden kolmas major-kilpailu U.S. Open, johon valmistautuminen jää hänen osaltaan ohueksi.

Rahmin jouduttua sivuun, Collin Morikawa ja Patrick Cantlay (-12) siirtyivät jakamaan Memorial Tournamentin kärkipaikkaa. Branden Grace ja Scottie Scheffler ovat kaksikosta kolmen lyönnin päässä. Jälkimmäinen piti kierroksen jälkeisessä haastattelussa mauttomana, että Rahmille kerrottiin tartunnastaan kameroiden edessä.

Nähtäväksi jää, jatkuuko tartuntaketjun selvittäminen yhä tiiviimmin, sillä Morikawa pelasi Rahmin kanssa kahdella ensimmäisellä kierroksella ja Cantlay lauantain kierroksella.

Maailmanlistalla kolmantena oleva Rahm on neljäs pelaaja PGA Tourilla, jolla on ilmennyt koronatartunta kesken kilpailun, mutta ensimmäinen, joka joutuu vetäytymään turnauksesta kärkipaikalta. Branden Grace oli viime vuoden Barracuda Championshipissä kakkosena saatuaan tiedon tartunnastaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje