22.–29.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Draiverinsa rikkonut Roope Kakko lähtee vuoden viimeiseen kisaan taistelemaan, vaikka "oma peli on arvoitus"

Lähtökohdat Portugalin kisaan eivät ole Roope Kakolle helpot, edellisestä kiertueturnauksesta on pitkä aika. Kuva: Getty Images

Turnausten ja tavoitteiden puute on saanut Kakon motivaation koetukselle viimeisten kuukausien aikana.

Challenge Tourilla on tyypillisesti tähän aikaan vuodesta meneillään kiivas kamppailu rankingsijoituksista, jotka avaavat seuraavaksi kaudeksi paikan pääkiertueelle. Tilanne on koronapandemian vuoksi nyt toisenlainen: ET-kortteja ei ole tarjolla, eikä kisojakaan pelata tänä vuonna kuin kolmannes tavalliseen kauteen verrattuna.

Tämän viikon turnaus avaa kaiken niukkuuden keskellä mahdollisuuden, joka voi nostaa yhden haastajakiertueen pelaajan sarjaporrasta ylemmäs. Se edellyttäisi torstaina käynnistyvän Open de Portugal -kilpailun voittoa.

Suomalaisista tähän Royal Óbidos Spa & Golf Resortin kentällä pelattavaan European Tourin ja Challenge Tourin yhteisturnaukseen osallistuvat Janne Kaske, Roope Kakko sekä Oliver Lindell.

Kyseessä on Kakon ensimmäinen kansainvälinen kiertueturnaus kahteen kuukauteen, mikä luonnollisesti tekee hänelle lähtökohdista tavallista vaikeammat.

”Oma peli on rehellisesti sanoen täysi arvoitus. Treenit ovat menneet välillä hyvin ja välillä huonosti. Kun yhden kisan pelaa muutaman kuukauden välein, on rytmiin kohtalaisen vaikea päästä”, Kakko sanoi.

”Toisinaan on ollut hankala treenata, kun ei ole ollut mihin tähdätä, eikä kisoja, jotka antaisivat vähän suuntaa mitä pelissä pitää tilkitä.”

Oliver Lindell saavutti heinäkuussa uransa parhaan ET-sijoituksen. Kuva: Getty Images

Tavoite on pelata mahdollisimman hyvin ja taistella jokaisesta parista kynsin hampain.

Portugalin avointen kisakentällä on tilaa ja draiveria saa käyttää paljon. Alkuviikolla Kakolle tuli kuitenkin teknisiä ongelmia avausmailansa kanssa. Draiverin lapa rikkoontui alkulämmittelyssä, ja hän toivoi saavansa uuden lavan Óbidokseen kisan aattoon mennessä.

”Vaimo koetti kaivaa kotoa tilalle toista nuppia, jonka isäni Seppo sitten toimittaa DHL:lle. Toivon mukaan se ehtisi tänne keskiviikoksi.”

Kyseessä on tällä kaudella vain kerran jatkokierroksille päässeen Kakon vuoden viimeinen kilpailu, ellei hän sitten satu voittamaan viikonvaihteessa, ja vaihtamaan sitä kautta työpaikkaa.

”Tavoite on pelata mahdollisimman hyvin ja taistella jokaisesta parista kynsin hampain, ja ennen kaikkea vetää ilon kautta, kun kerran pääsee kisaamaan kunnon kisaa.”

Kakon poisjäänti CT:n jäljellä olevista turnauksista on ymmärrettävää. Hänen ainoa tavoitteensa on European Tour, eikä täyteohjelmalta tuntuvat Italian kisa ja Espanjan finaaliturnaus sytytä ensi talvena 39 vuotta täyttävää konkaria.

Pitkin kesää ja alkusyksyä ahkerasti harjoitellut Oliver Lindell sijoittui viimeisimmässä kilpailussaan top 20:een. Euram Bank Open kuului myös European Tourin kalenteriin, joten 18:s tila merkitsi porvoolaisen uran parasta sijoitusta ET:n turnauksissa. Hän palaa pitkän tauon jälkeen hyvillä mielin tositoimiin.

”Tiedossa on porkkana voiton muodossa. Se antaa tälle viikolle selkeän ajatuksen”, Lindell sanoi.

George Coetzee on Portugalin avointen suursuosikki. Kuva: Getty Images

Palkintoarvoltaan 500 000 euron Open de Portugal -turnauksen suurimmat ennakkosuosikit löytyvät European Tourin osallistujaluettelon puolelta. Kilpailuun starttaavat muun muassa Kiinan top 3 -pelaajiin kuuluva Wu Ashun, Valderraman turnauksessa kärkipään sijoista taistellut Jamie Donaldson, viime viikolla Vilamourassa tuloksella 61 aloittanut Liam Johnston sekä Portugal Mastersin voittanut George Coetzee.

Suomalaisten lähtöajat Portugalin avointen ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

10.50 Hinrich Arkenau GER – Nathan Kimsey ENG – Roope Kakko
12.45 Harry Ellis ENG – Martin Ovesen DEN – Oliver Lindell
15.15 Matthew Baldwin ENG – Daan Huizing NED – Janne Kaske

Nostoja:

Open de Portugal tekee kahden välivuoden jälkeen paluun European Tourin ohjelmaan. Edellisen, pääkiertueen kalenteriin kuuluneen vuoden 2017 kisan voitti Matt Wallace, joka oli noussut kyseiseksi kaudeksi Alps Tourilta Challenge Tourille kuuden voiton siivittämänä. Maailmanlistalla sijalla 47 oleva englantilainen pelaa tällä viikolla U.S. Openissa.

Vuodentakaisessa kilpailussa pokaalia nosteli Adrian Meronk, josta tuli ensimmäinen puolalainen CT-kisan voittaja. Meronk ei ole Portugalissa puolustamassa voittoaan.

Vajaat 6700 metriä pitkä turnauskenttä on Seve Ballesterosin käsialaa. Royal Ópidos oli yksi espanjalaislegendan viimeisimmistä kenttäsuunnittelutöistä, sillä hän menehtyi noin vuosi kentän avaamisen jälkeen.

”Iberian Swingin” päätösturnauksen jälkeen Challenge Tourilla on jäljellä vielä kaksi kilpailua, Italian Challenge Open sekä Espanjan Mallorcalla pelattava Challenge Tour Grand Final. ET:n puolella seuraava koitos on Irish Open.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)