DPWT:n suomalaiset ylistävät vuoden avauskisan näyttämöä: ”Lyöntipaikat ovat paremmat kuin useamman kentän griinit koko kesänä” - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

DPWT:n suomalaiset ylistävät vuoden avauskisan näyttämöä: ”Lyöntipaikat ovat paremmat kuin useamman kentän griinit koko kesänä”

Kalle Samooja käynnistää uransa viidennen pääkiertuekauden. Kuva: Getty Images

Kiertueen suomalaisnelikon vuosi starttaa huipputurnauksella.

Joulutauko on ohi ja DP World Tourin kilpailut lähtevät rullaamaan tästä viikosta alkaen täydellä teholla. Kiertueen vuosi käynnistyy tuttuun tapaan Abu Dhabin huipputurnauksella, joka on myös kauden 2023 ensimmäinen Rolex Series -kilpailu.

Abu Dhabi HSBC Championshipissä ovat mukana DPWT:n kaikki neljä suomalaispelaajaa, joista Kalle Samooja ja Mikko Korhonen avaavat torstaina kautensa. Sami Välimäen kausi käynnistyi loppuvuodesta Etelä-Afrikassa käydyissä kilpailuissa ja Tapio Pulkkanenkin pelasi joulukuussa yhden turnauksen.

Vuonna 2006 kiertueen ohjelmaan ilmestynyt kilpailu pelattiin viime kaudella ensimmäisen kerran Kyle Phillipsin suunnittelemalla hienolla Yas Linksillä, joka testaa pelin kaikki osa-alueet. Kalle Samooja ei säästellyt ylisanoja kehuessaan kisanäyttämöä.

”Yas Links on aivan tajuttoman upeassa kunnossa. Jopa lyöntipaikat ovat paremmat kuin useamman suomalaisen kentän griinit koko kesänä. Ne rullaavat (Stimpmeterillä) reilut 10 jalkaa ja griinit hipovat melkein 13:a jalkaa”, Samooja kertoi.

Samoojalle viime vuosi oli ikimuistoinen ansaittuaan ensimmäisen voittonsa pääkiertueella. Hän kuitenkin muistutti, että kokonaispanoksessa jäi parantamisen varaa.

”Tavoitteeni on aina ollut voittaa DP World Tourilla, mutta ei vain yhtä kisaa, eli kyllä tässä on taas kovin paiskittu hommia. Mieli kirkkaana lähdetään uuteen kauteen.”

Turkulainen kaavaili alun perin kilpailevansa joulukuussa Etelä-Afrikassa, mutta tärkeämmät asiat ajoivat edelle. Perheeseen syntyi kolmas poika, joten kisatauko sujui pitkälti perheen parissa ja uutta tulokasta odotellen.

Hän harjoitteli muiden suomalaisten kanssa reilun viikon verran Dubaissa ennen siirtymistä Abu Dhabiin. Harjoittelussa on ollut pelikunnon terävöittämisen ohella teemana ajaa sisään uutta Callawayn Paradym-draiveria.

Huhun mukaan väylienkin Stimpmeter-lukema on yhdeksän.

Samoojan caddie Maxwell Allison joutui lähtemään tiistaina kotiin perhesyiden takia. Paikalle kutsuttiin äkkihälytyksellä Niclas Hellberg, joka on toiminut aiemmin lyhyen ajan Samoojan vakituisena caddiena.

”Niclas hoitaa myös ensi viikon kilpailun.”

Tapio Pulkkanen totesi, että tunnelmat ovat nyt toisenlaiset kuin edellisvuonna, jolloin harjoitteleminen jäi tammikuun kisojen alla tavallista niukemmaksi.

”Parempi fiilis on aloitella kautta kuin vuosi sitten, jolloin valmistautuminen meni koronatartunnan takia vihkoon. Pientä viritystä on lyöntiin tehty, mutta ei sen kummempaa. Peli tuntuu hyvältä, ja valmiina olen viiden viikon kisaputkeen.”

Pulkkanen komppasi Samoojaa kommentoidessaan iskussa olevaa Yas Links -kenttää.

”Todella hyvässä kunnossa on areena. Huhun mukaan väylienkin Stimpmeter-lukema on yhdeksän”, hän innostui.

Mikko Korhonen oli paras suomalainen vuoden 2022 Abu Dhabin turnauksessa. Kuva: Getty Images

Nelikosta Sami Välimäki on rakennellut kuvioitaan toisenlaisella kaavalla. Hän pelasi marras-joulukuussa neljä kuluvaan kauteen kuuluvaa kilpailua, joissa ylsi parhaimmillaan kakkoseksi ja oli vuoden viimeisessä turnauksessa 11:s.

”Hyviä pisteitä saatiin kasattua Afrikan reissulta. Siitä on hyvä lähteä jatkamaan kautta.”

Välimäki vietti joulukuussa vajaan viikon verran kotimaassa, kunnes matkusti Espanjaan ja sieltä edelleen Dubaihin harjoittelemaan.

”Valmentajan (Liam James) kanssa ollaan koetettu saada lähipeliä ja backsvingiä uomiin”, Välimäki kertoi.

Abu Dhabissa on Rolex-sarjan kisoille ominaisesti koolla kovatasoinen joukko. Kentällä nähdään useita pelaajia, jotka mahdollisesti tulevat valituksi Euroopan joukkueeseen ensi syksyn Ryder Cupissa. Mukana ovat myös kaikki viime viikon Hero Cup -haasteottelussa esiintyneet pelaajat.

Vuodentakaisen turnauksen voittoa puolustaa Thomas Pieters. Belgialainen jätti tuolloin toisen sijan jakaneet Rafa Cabrera-Bellon ja Shubhankar Sharman lyönnin päähän. Pietersin voittotulos 278 (-10) kertoo, ettei Yas Linksillä ole tänäkään vuonna odotettavissa suurempia tuloskarkeloita.

Viime vuonna suomalaisista ylimmäs ylsi Mikko Korhonen ollen 25:s. Korhonen oli paras suomalainen myös 2021, kun hän oli Abu Dhabi Golf Clubilla pelatussa kisassa 15:s.

”Pikkuhiljaa alkaa pudota kisatunnelmaan täällä Abu Dhabissa. Olen lokakuun lopussa viimeksi kisannut, joten vähän tuntuu kuin olisi ekaa päivää taas koulussa”, Korhonen naureskeli.

Myös Sami Välimäki (72:s) ylsi vuosi sitten jatkokierroksille. Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen karsiutuivat.

Abu Dhabi HSBC Championshipin kokonaispalkintopotti on yhdeksän miljoonaa dollaria.

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

05.30 Matthew Southgate ENG−Tapio Pulkkanen−Shubhankar Sharma IND (1)
05.40 Ian Poulter ENG−Mikko Korhonen−Matthieu Pavon FRA (1)
06.10 Sami Välimäki−Wu Ashun CHN−Richie Ramsay SCO (10)
06.20 Kalle Samooja−Oliver Wilson ENG−Li Haotong CHN (10)

Korjaus 18.1. klo 14.33. Kalle Samoojan vakuituinen caddie on Maxwell Allison. Ei Daniel Mulvey, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Lue seuraavaksi: Mikko Korhonen ei tyydy jäämään mukavuusalueelle: "Se, mitä tavoittelet, sen myös saat."

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)