Pelastiko ahdingossa ollut McIlroy toisen kierroksen hurjalla loppukirillään DPWT:n kokonaiskisan voiton? - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Pelastiko ahdingossa ollut McIlroy toisen kierroksen hurjalla loppukirillään DPWT:n kokonaiskisan voiton?

Jo nurkkaan ahdistettu Rory McIlroy teki perjantain kierroksen lopussä äärimmäisen tärkeät kaksi birdieä ja eaglen. Kuva: Getty Images

Matt Fitzpatrickille riittää kokonaiskisan voittoon vain top 2 -sijoitus, Rory McIlroylle vähempikin.

Sommitelmat kärjen osalta eivät muuttuneet Jumeirahin golfkeskuksessa Dubaissa jatkuneessa DP World Tourin finaalikilpailussa. Turnauksen paalupaikkaa ensimmäisen kierroksen jälkeen jakaneet Matt Fitzpatrick ja Tyrrell Hatton pelasivat saman tuloksen, 67, myös perjantaina, ja ovat kisan puolivälissä tilanteessa -12.

Fitzpatrick ja Hatton ovat kiistatta olleet Earth Coursella kahtena ensimmäisenä päivänä kaksi parasta pelaajaa. Kilpailu on kuitenkin vielä nuori, ja takaa-ajajilla luonnollisesti palava halu tehdä kahden englantilaisen olo lauantaina tukalaksi.

Vaikka Race to Dubai -pistelistan ykkösenä oleva Rory McIlroy (-5) on jäänyt seitsemän lyöntiä kärjestä, ei hänen pelinsä kokonaiskisan voiton kannalta ole pelattu. Päinvastoin. Pistelistan kakkonen Fitzpatrick tarvitsee DP World Championshipissä ehdottomasti top 2 -sijoituksen taistellakseen kauden 2022 kuninkuudesta, muussa tapauksessa himoittu titteli käy kallelleen McIlroyn suuntaan.

Sen sijaan voitto finaalikilpailussa tuo Fitzpatrickin syliin myös Harry Vardon Trophyn, mikäli McIlroy ei yllä kisassa toiseksi. Jos Fitzpatrick jää finaalissa kakkoseksi, riittää McIlroylle kokonaiskisan voittoon top 7 -sijoitus.

Mikäli Mcllroy ei sen koommin onnistu Fitzpatrickia kärjessä hätyyttelemään, voivat sen tehdä monet muut. Alex Norén ja Adri Arnaus (-9) ovat kolme lyöntiä paalupaikasta, eikä Jorge Campilolla ja Jon Rahmillakaan ole matkaa kärkikaksikkoon kuin lyönnin verran enemmän. Tämä takana väijyvä joukko voi mutkistaa Fitzpatrickin suunnitelmia sekä finaalin että kokonaiskisan voiton kannalta.

Oma lukunsa on, mitä hyvän kirikyvyn omaava Tommy Fleetwood (-6) saa aikaan viikonloppuna. Kun muut kauden kokonaiskilpailun voittajakandidaatit, Ryan Fox (+1), Viktor Hovland (par), Shane Lowry (-1) ja Adrian Meronk (-3) alkavat olla vaikeamman tai ylivoimaisen tehtävän edessä, saattaa Fleetwood tehdä vielä yllätyksen.

Ensinnäkin kahdeksatta sijaa jakavan Fleetwoodin pitäisi voittaa DP World Tour Championship omatakseen mahdollisuudet Race to Dubain voittoon. Siinä tapauksessa McIlroy ei saisi sijoittuaa top 3:een. Ei mikään mahdoton skenaario, kun ottaa huomioon, että kauden 2017 kokonaiskisan voittaneella Fleetwoodilla on kärkeen matkaa inhimilliset kuusi lyöntiä.

McIlroyn pelastukseksi saattaa vielä osoittautua perjantain kierroksen kolme viimeistä reikää, jotka hän pelasi upeasti neljä alle. Seistessään 16. tiillä, McIlroy ei mahtunut tuloslistaööa edes 20:n joukkoon, mutta sai vielä lopussa tehtyä jotain merkittävää, mihin hän ei ollut aiemmin tällä viikolla pystynyt.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje