Suomalaisten kausi on käynnistynyt DPWT:llä yskähdellen, joko suunta kääntyy Singaporessa? - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Suomalaisten kausi on käynnistynyt DPWT:llä yskähdellen, joko suunta kääntyy Singaporessa?

Epätarkat avaukset ovat tylsyttäneet Tapio Pulkkasen terän kauden ensimmäisissä kilpailuissa. Kuva: Getty Images

Alkuvuoden kilpailut ovat sujuneet suomalaispelaajilta pääosin tahmeasti.

Suomen koko DP World Tour -nelikko on pienen tauon jälkeen tositoimissa, kun vuoronsa saa torstaina käynnistyvä Singapore Classic. Turnaus on kiertueen kalenterissa uusi, eikä kisa-areena Laguna Nationalillakaan ole pelattu aiemmin kuin yksi DPWT:n kilpailu.

Tammikuu ei sujunut suomalaisilta kahden pelaajan yksittäistä esitystä lukuun ottamatta mairittelevasti. Sami Välimäki oli vuoden ensimmäisessä kilpailussa Abu Dhabi HSBC Championshipissä hienosti kymmenes ja Kalle Samooja seuraavalla viikolla pelatussa toisessa peräkkäisessä Rolex-sarjan kisassa 38:s, muutoin tilasto näyttää varsin murheelliselta.

Kiertueen kokenein suomalaispelaaja, Mikko Korhonen karsiutui molemmissa viime kuussa pelaamissaan kilpailuissa. Tapio Pulkkasen saldona oli kaksi karsiutumista ja 82. sija. Myös vahvasti kautensa aloittaneen Välimäen kuntopuntari on ollut laskusuuntainen: Abu Dhabin onnistumisen jälkeen hänen tilastoonsa on kirjattu kahdesti kirjanyhdistelmä MC.

Kun Kalle Samoojankin tie nousi kauden avausturnauksessa pystyyn, ei yksikään suomalaispelaaja välttynyt tammikuussa karsiutumisilta. Huomioitavaa on, että Pulkkasen ja Välimäen saldossa on myös yksi kisa helmikuun puolelta. Välimäki on Race to Dubai -listalla ryhdikkäästi sujuneen marras-joulukuun ja Abu Dhabin kisan ansiosta 13:ntena. Muita suomalaisia ei löydy 120 parhaan joukosta. Korhonen ei ole edes listalla, koska hänellä on pistetili toistaiseksi avaamatta.

Kausi on vasta pääsemässä vauhtiin, joten mitään ei varsinaisesti ole menetetty. Onnistumisten pitkittymisellä on kuitenkin tapana mutkistaa asioita. Siksi kelkan kääntyminen ennen Euroopan puolella pelattavien turnausten alkamista olisi toivottavaa.

”Alku tähän vuoteen on ollut itselle aika hankala. Kyllä se suurin ongelma on edelleen ollut avauspelissä. Nyt on ihan hyvä fiilis ja olen valmis haastamaan kenttää”, viime kaudella parhaana suomalaisena 56:nneksi kokonaispisteissä sijoittunut Pulkkanen sanoi kisan aattona.

Kaikista fiksuinta olisi lyödä hyvin tiiltä griinille.

Laguna National Golf & Country Clubin kentällä on pelattu aiemmin yksi DP World Tourin turnaus, yhdeksän vuotta sitten. Tuossa kilpailussa ei kuitenkaan ollut ainuttakaan Suomen tämänhetkisistä DPWT-pelaajista.

”Melko muodokasta griiniä ja väylää löytyy Lagunan kentältä. Pehmeät olosuhteet helpottavat saamaan lähestymislyöntejä lähelle lippua. Griinien muodot ja vaikeat lipunpaikat varmasti tekevät koitoksesta mielenkiintoisen. Kaikista fiksuinta olisi lyödä hyvin tiiltä griinille. Lähipeli voi olla todella vaikeaa viheriöiden ympärillä”, Pulkkanen analysoi.

Välimäki oli tehnyt samankaltaisia havaintoja, joskin muistutti. että kenttä istuu hyvin omaan silmään. Hänen mukaansa lipulle on vaikea hyökätä, jos avaus ei päädy ihanteelliseen paikkaan.

”Hyvä pitää olla tiiltä, jotta pystyy kulmalippuihin osumaan”, Välimäki totesi.

Turnauksen korkeimmalle rankattu pelaaja on maailmanlistalla top 30:een mahtuva Ryan Fox. Uusiseelantilaisen ohella eturivin menestyssuosikkeja ovat muun muassa Robert MacIntyre ja Adri Arnaus sekä hiljattain väläytelleet ruotsalaiset, Marcus Kinhult ja Alexander Björk.

Tällä viikolla ensiesiintymisensä DP World Tourilla tekee thaimaalaisamatööri Ratchanon TK Chantanauwat. 15-vuotias teinisensaatio nousi viime vuonna golfin historiankirjoihin ottamalla kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana voiton maailmanlistan noteeraamassa kilpailussa.

Asian Mixed Cupin voiton lisäksi Chantananuwat saavutti Aasian kiertueella vuonna 2022 myös toisen top 3 -sijoituksen. All Thailand Golf Tourilla ja EuroPro Tourilla Chantananuwat on venynyt viidesti top 8:aan. Abraham Ancerin sunnuntaina voittamassa Saudi Internationalissa hän keikkui 36 reiän jälkeen kärkipäässä, mutta putosi jatkokierroksilla sijalle 66.

Suomalaisten lähtöajat ensimmäisellä kierroksella (Suomen aikaa):

02.15 Mikko Korhonen – Justin Walters RSA – Louis Dobbelaar AUS (1)
02.20 Richie Ramsay SCO – Gavin Green MAS – Kalle Samooja (10)
02.30 Sami Välimäki – Jorge Campillo ESP – Thomas Bjørn DEN (10)
07.50 Niklas Nørgaard DEN – Wil Besseling NED – Tapio Pulkkanen (10)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje