DP World Tour puolivälin krouvissa – missä menevät suomalaiset? - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

DP World Tour puolivälin krouvissa – missä menevät suomalaiset?

Sami Välimäellä on kolme karsiutumista peräkkäin viimeisimmistä kisoista. Saman rekordin jälkeen Kalle Samooja otti voiton Hampurissa. Kuva: Getty Images

Tällä viikolla kisataan Münchenissä. Mukana ovat kaikki suomalaiset.

DP World Tour jatkuu U.S. Openin jälkeen Saksassa. Pelipaikkana toimii Golfclub München Eichenried. Turnaus kulkee baijerilaisen autojätin nimellä; BMW International Open. Palkintopotissa on kaksi miljoonaa euroa. Kaikki neljä kiertueella vakituisesti pelaavaa suomalaista ovat lähtöviivalla mukana.

Mantereemme pääkiertueella ajetaan puolivälin paikkeilla. Vaikka edellinen major päättyi vasta muutama päivä sitten, niin katseet kiiluvat golfin kehdossa St. Andrewsissa ja 150. The Openissa. Ennen sitä pelataan kuitenkin vielä kolme kilpailua.

Edellinen kilpailu Saksassa pelattiin kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Hampurissa ja tuolloin ensimmäisen voittonsa pääkiertueella otti Kalle Samooja. Turkulainen nousi huippuonnistumisen myötä kiertueen pistelistalla sijalle 27, mikä on suomalaisista selkeästi paras.

Samooja sai voitosta pääsylipun U.S. Openiin, jossa hänen pelinsä jäivät kahteen kierrokseen, kovasta toisen päivän taistelusta huolimatta. Samoojan urakointi ja The Open paikan jahtaaminen jatkuu edelleen Münchenissä. Kuumana pelaajana ja pistelistan parhaana suomalaisena hänellä on tällä hetkellä parhaimmat mahdollisuudet pelata itsensä mukaan St. Andrewsiin.

Samoojan reitti The Openiin voi kulkea pistelistan kautta, jos hän on listalla 20 sisällä ja niiden viiden joukossa, joilla ei ole vielä pääsylippua kauden viimeiseen majoriin. Toinen polku ovat Irlannin ja Skotlannin avoimet, joissa on jaossa lisää paikkoja The Openiin. Se vaatii sijoittumista 10 joukkoon ja olemista kolmen parhaan joukossa, niistä jotka eivät vielä tikettiä omista.

Turkulaisen kohdalla paljon on siis pelissä heti tällä viikolla. Samoojan edellinen visiitti tämän viikon kisakentällä vuonna 2019 päättyi kahden kierroksen jälkeen.

Golfclub München Eichenreid ei ole muutenkaan kohdellut suomalaisia lempeästi. Mikko Korhonen on ainoa, joka on selvittänyt cutin viimeisten vuosien aikana kyseisellä kentällä. Viisi vuotta sitten hänen sijoituksensa oli jaettu 75:s. BMW International Openista Korhoselta löytyy parempikin sijoitus (T16) kaudelta 2016, mutta kilpailu pelattiin tuolloin eri kentällä Kölnissä.

Korhosen sijoitus kiertueen pistelistalla on 74. Korhoselle tuttuun tyyliin hän menee cutista erittäin hyvällä prosentilla jatkoon, mutta todellisiin huippusijoituksiin hän ei ole kuluvalla kaudella päässyt käsiksi. Viimeisissä seitsemässä kisassa hän on pelannut kaikki kierrokset. Kauden paras noteeraus osuu myös tälle ajanjaksolle, kun hän oli toukokuun alkupuolella Betfred British Mastersissa jaetulla kahdeksannella sijalla.

Kirivaihdetta olisi kuitenkin löydyttävä, jotta paikka Dubain finaalikilpailuun kauden päätteeksi aukeisi, mukaan pääsee pistelistan 50 parasta.

Tapio Pulkkasen kauden kohokohtia tähän mennessä ovat olleet kolme sijoitusta top 10:een. Niiden johdattamana hän majailee pistelistalla sijalla 89. Kaksi edellistä kilpailua on päättynyt Pulkkasella karsiutumiseen, joten nyt on mainio paikka ottaa uusi suunta kohti parempia sijoituksia. Scandinavian Mixedissä Pulkkanen näytti toisen kierroksen 68 lyönnin suorituksellaan, että suurempia huolia pelin kanssa ei pitäisi olla, vaikka avauskierros Ruotsissa menikin penkin alle.

Sami Välimäen tulokaskausi DP World Tourilla oli menestyksellinen muun muassa Oman Openin voitolla. Tuon kauden jälkeen Välimäen on odotettu vakiinnuttavan paikkansa kiertueen paremman puoliskon pelaajien joukossa, mutta ainakaan vielä noihin odotuksiin ei ole vastattu. Tällä hetkellä hän on pistelistalla sijalla 158.

Tämän hetken tuloskunto on ollut melko vaisua, mistä kertoo se, että viidessä viimeisimmässä kilpailussaan hän on onnistunut selvittämään cutin vain kerran eikä hän ole päässyt jatkokierroksille kolmessa edellisessä kisassaan.

Välimäen ei tarvitse hakea esimerkkiä kuitenkaan kaukaa, mitä tulee kolmen läpäisemättömän cutin jälkeen menestymiseen. Samoojakaan ei ollut pääsyt cutista kolmessa kisassa peräjälkeen ennen Hampurin kisan jättipottia.

Tuoreessa podcastissa muutama sananen asiaa myös DP World Tourista.

Golfpiste Podcast · #169 – U.S. Open auki pureskeltuna

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje