DP World Tour -pomo varoitteli pelaajiaan ”Saudi Tourista”: ”Älkää vahingoittako kiertuettanne” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

DP World Tour -pomo varoitteli pelaajiaan ”Saudi Tourista”: ”Älkää vahingoittako kiertuettanne”

Keith Pelley kehottaa DP World Tourin pelaaajia sanomaan kiitos ei LIV Golf Invitationalin tunauksille. Kuva: Getty Images

Keith Pelley muistutti, että DP World Tourilla pelataan yhtä aikaa useita perinteisiä kisoja LIV Golfin turnausten kanssa.

DP World Tourin toimitusjohtaja Keith Pelley on tiistaina pelaajille lähettämässään muistiossa ottanut yksiselitteisesti kantaa kiertueen jäsenten mahdollisiin suunnitelmiin koskien kesäkuussa käynnistyvää LIV Golf Invitationalia.

”Riippumatta siitä, kuinka houkuttelevalta (LIV Golf Invitationalin) kilpailut sinusta tuntuvat, ne voivat merkittävästi vahingoittaa kiertuettasi sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Pidä tämä isompi kuva mielesssäsi”, Pelley totesi varoittavan oloisella äänenpainolla muistiossa.

Kyseessä on DP World Tourin ensimmäinen varsinainen tiedoksianto jäsenilleen liittyen sauditaustaiseen kiertueeseen. Tosin jo ennestään on ollut tiedossa, että enemmän ääntä LIV Golfin suunnitelmista pitänyt PGA Tour sekä DP World Tour ovat näkemyksissään samoilla linjoilla.

Pelley myös huomautti, että samanaikaisesti LIV Golfin kisojen kanssa DP World Tourilla pelataan kiertueen perinteisempään ”osastoon” kuuluvat Irish Open, Italian Open ja Open de España -turnaukset. LIV Golfin toimitusjohtaja Greg Norman kertoi aiemmin kiertueen kilpailuohjelmaa esitellessään, että päällekkäisyyksiä isojen turnausten kanssa ei ole. Tällä hän viittasi majoreihin ja muihin merkkiturnauksiin.

PGA Tourilla pelaavasta Robert Garrigusista tuli tällä viikolla ensimmäinen pelaaja, joka on julkisesti vahvistanut hakevansa USA:n kiertueelta lupaa osallistua kesäkuussa Lontoossa lähellä DP World Tourin päämajaa pelattavaan LIV Golfin kilpailuun.

Eri lähteiden mukaan kaikkiaan kuusi PGA Tourin pelaajaa suunnittelee jättävänsä kiertueelle vastaavanlaisen pyynnön. PGA Tourilla on 10. toukokuuta saakka aikaa tehdä ratkaisunsa asiassa.

PGA Tourin komissaari Jay Monahan on todennut, että kiertueen pelaajan osallistuminen LIV Golfin tapahtumiin johtaa elinikäiseen kilpailukieltoon jenkkitourilla. Se käytännössä tarkoittaisi pelaajan jäämistä maailmanlistajärjestelmän ulkopuolelle sekä osallistumisoikeuden menettämistä major-turnauksiin ja Ryder Cupin kaltaisiin haasteotteluihin.

Pelley mainitsi DP World Tourin saaneen yhteistyötarjouksen Raine Capitalilta vuonna 2020. Raportit paljastivat myöhemmin Raine Capitalin olevan sauditaustaisen, tuolloin Premier Golf Leaguen nimellä olleen kiertuehankkeen rahoittaja, ja neuvottelut jäivät siihen.

Saudi-Arabian tiedetään jatkuvasti syyllistyneen vakaviin ihmisoikeusrikkomuksiin, ja lukuisat urheilijat ja valtiot boikotoivat kaikenlaista yhteistyötä maan kanssa.

Kahdeksan kilpailua käsittävän LIV Golf Invitationalin turnauksiin otetaan 48 pelaajaa. Kilpailuissa on 25 miljoonan dollarin palkintopotti. Lontoon turnauksen jälkeen neljä kisaa on määrä pelata Yhdysvalloissa. Tämän jälkeen ohjelmassa ovat Thaimaan ja Saudi-Arabian kilpailut. Finaaliturnauksen paikkaa ei ole vielä julkistettu.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje