”Desert swing” käynnistyy Abu Dhabista - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

"Desert swing" käynnistyy Abu Dhabista

Robert Rock otti vuosi sitten arvokkaan päänahan. Kuva: All Over Press

Euroopan kiertue jatkuu kolmen Etelä-Afrikassa pelatun kisan jälkeen Abu Dhabi HSBC Golf Championshipillä. Persianlahden rantavaltiot isännöivät myös kahta seuraavaa ET-turnausta: ensi viikolla vuoronsa saa Qatar Masters ja kahden viikon kuluttua Dubai Desert Classic.

Ensimmäisen kerran vuonna 2006 pelattua Abu Dhabin turnausta on hallinnut käytännössä kaksi pelaajaa – Martin Kaymer ja Paul Casey. Jälkimmäinen voitti kisan vuosina 2007 ja 2009, Kaymerilla (2008, 2010 ja 2011) on yksi voitto enemmän. Vuosi sitten Robert Rock ja Rory McIlroy kävivät rajun taistelun voitosta, joka päättyi lyönnin erolla Rockin eduksi.

Kaikki nämä Abu Dhabin turnauksen kolme voittajaa ovat kisassa mukana tälläkin viikolla.

Kun turnauksen osanottajaluettelosta on poimittavissa mm. sellaiset nimet kuin Rory McIlroy, TigerWoods ja Justin Rose, on Robert Rockilla edessään iso savotta, mikäli hän aikoo uusia Abu Dhabissa viimevuotisen voittonsa. Niin ikään tähtiosastoon luettava Jason Dufner on yksi kärkisijoille ennustettavista pelaajista.

Takaisin töihin

Ensimmäistä kertaa tänä vuonna kilpailuun starttaava McIlroy on sijoittunut Abu Dhabissa neljä kertaa Top-5:een. Maailman ykkösen kiikarissa on luonnollisesti ensimmäinen voitto Arabiemiraateissa.

”Vietin mukavan loman joulun ja uudenvuoden tienoolla, mutta nyt on palattava takaisin töihin. Abu Dhabi on hieno paikka aloittaa kausi, kyseessä on yksi suosikkiturnauksistani”, McIlroy sanoi. ”Toivottavasti vire on säilynyt yhtä hyvänä kuin viime kaudella.”

Mikko Ilosella on Abu Dhabissa hieno tilaisuus näyttää parasta osaamistaan. Kuva: All Over Press

Mikko Ilosella on Abu Dhabissa hieno tilaisuus näyttää parasta osaamistaan. Kuva: All Over Press

Lukuisat vesiesteet tekevät Abu Dhabi Golf Clubin pitkästä (6950 metriä) kentästä varsin vaikean. Ratkaisureiästä käy osuvasti 18: tällä 518 metriä pitkällä par-viitosella on joillakin pelaajilla mahdollisuus päästä kahdella lyönnillä perille; eri asia on, kannattaako aina yrittää…

McIlroy ja Woods saavat tietenkin päähuomion, mutta mustalla hevosella on aina mahdollisuutensa: George Coetzee oli vuosi sitten kuudes ja pelasi muutenkin mainion kauden. Voitto Abu Dhabissa olisi eteläafrikkalaiselle melkoinen sulka hattuun. Myös Durbanissa Top-10:ssä olleet ThomasBjörn ja Paul Lawrie ovat näyttäneet osaavansa tämän viikon kisakentän metkut.

Sanansa tulevina päivinä voi olla myös sanottavaan mm. Charl Schwartzelilla, MatteoManasserolla, Branden Gracella ja Peter Hansonilla.

Suomalaisväriä kilpailuun tuo Mikko Ilonen, joka on asettanut tavoitteekseen nousta maailmanlistalla sadan joukkoon.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Karrikoira says:

    Mistä te kaivatte nämä teidän osallistujalistat. Onks Schwartzel napannut itselleen jonkun viime hetken villin kortin ja menee johonkin ryhmään neljänneksi. Itse en ainakaan edes koirien ja kissojen kanssa löydä sitä osallistujalistalta. Ja minkä takia 18:lla ei kannata yrittää toista greenille. Jos mitta riittää, niin greenin ympäristössä ei ole mitään muuta kuin pari bunkkeria. Kannattaa tehdä taustat kunnolla ja vasta sitten kirjoittaa.

  • Marko Kuivasaari says:

    Kiitos tarkkaavaisuudestasi Karrikoira. Charl Schwartzel oli vielä hiljattain ns. entry listin mukaan tulossa tähän kilpailuun, mutta on sittemmin jäänyt pois. Tätä en huomannut tarkistaa. Terv. Marko Kuivasaari