Dayn paluu huomion keskipisteessä Havaijilla - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Dayn paluu huomion keskipisteessä Havaijilla

Jason Day nousi viime kaudella golfin kirkkaimmalle huipulle ja käväisi jopa maailmanlistan kärjessä. Kuva: Getty Images

Millä tavalla Jason Day palaa? Missä kuosissa peli on ja kumpi vie pidemmän korren vuoden 2016 ensimmäisessa kohtaamisessa Dayn ja Jordan Spiethin välillä? Siinä on tärkeimmät kysymykset torstaina myöhään Suomen aikaa käynnistyvän Hyundai Tournament of Championsin kynnyksellä.

PGA Tourin kausi avataan jälleen Havaijilla, jossa pelataan vielä ensi viikolla Sony Open. Tournament of Championsissa mukana on vain 32 miestä, kaikki viime kaudella PGA Tourilla kilpailun voittaneita pelaajia.

Taso on siis kova, joten maailmanlistan kakkosen Jason Dayn paluu parrasvaloihin kolme kuukautta kestäneeltä irtiotolta ja isävapaalta on todellinen tasonmittari.

Kovin kanto kaskessa on tietenkin maailmanlistan ykkösnimi Jordan Spieth, jonka kanssa Day hyvinkin saattaa ottaa yhteen useammankin kisan voittotaistelussa alkavalla kaudella. Spieth on pelannut kisassa vain kerran, vuonna 2014, jolloin hän sijoittui toiseksi.

Dayn rekordi Havaijilta on myös vahva, viime vuonna hän sivusi kenttäennätystä (62 lyöntiä) ja oli kolmas. Viime starteissa Day on ollut musertavan kova. Yhdeksässä viimeksi pelaamassaan kilpailussa hän on aina sijoittunut 12 parhaan joukkoon ja voittoja on seitsemässä viime startissa kertynyt neljä!

Kapalua Plantation Coursella viheriöt ovat aavoja kuin lentokentät eikä väyliltäkään tila lopu kesken. Viheriöosuma ei sinänsä vielä tee autuaaksi, vaan pallo on pystyttävä toimittamaan lähelle lippua.

Loppuviikoksi Havaijille on lupailtu tuntuvia tuulia, joten myös kyky muokata lyöntiä korostuu.

Maailmanlistan kymmenen kärjestä ovat Dayn ja Spiethin lisäksi mukana myös Bubba Watson, Rickie Fowler, Dustin Johnson sekä vuosi sitten voittoa tuulettanut Patrick Reed.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje