Day ja Bae löysivät yhteisen sävelen - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Day ja Bae löysivät yhteisen sävelen

Jason Day ja Sangmoon Bae löisyvät hyvän yhteishengen lauantaina. Kuva: Getty Images.

Moving day, sitä oli lauantai monille pelaajille FedEx Cupin ”pudotuspelit” käynnistäneessä The Barclays -kilpailussa.

Päivän parhaasta tuloksesta vastannut Carlos Ortiz pelasi 62 (-8) ja nousi tuloslistalla 43 sijaa seitsemänneksi. Lyönnin enemmän kierrokseensa käyttivät Justin Rose, Jason Day ja Sangmoon Bae.

Rose nousi 50 sijaa 14:nneksi, Day ja Bae ottivat haltuunsa jaetun kärkipaikan. Tilanne oli sikäli erikoinen, että kaksikko pelasi samassa ryhmässä lauantaina ja tulee pelaamaan myös sunnuntaina.

Mutta Baen tulevaisuus on erikoinen muiltakin osin. Hänen golfuransa, joka on varsin hyvässä vauhdissa, katkeaa pian kahdeksi vuodeksi, kun Bae lähtee suorittamaan kahden vuoden pakollista asepalvelusta kotimaahansa Etelä-Koreaan.

Sangmoon Bae joutuu jättämään golfin pian kahdeksi vuodeksi. Kuva: Getty Images.

Sangmoon Bae joutuu jättämään golfin pian kahdeksi vuodeksi. Kuva: Getty Images.

Syyskuun loppuun asti jatkuvan PGA Tourin kauden hän ehtii pelata loppuun asti, mutta lokakuun 8.–11. päivä Presidents Cup on jo vaakalaudalla.

Bae saattaa päästä Yhdysvallat haastavaan muun maailman (ei Eurooppa) joukkueeseen, jos kapteeni Nick Price valitsee hänet ns. kapteenin valintana. Se ei olisi suuri yllätys, jos Bae säilyttää paikkansa kisan kärjessä loppuun asti.

Mutta kokonaan on toinen kysymys on, salliiko Baen kotimaa miehen vielä pelata vai pakottaako se hänet asepalvelukseen. Toivoa on siksi, sillä kilpailu pelataan Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa.

”Toivon sitä. Se on kotimaani… joten haluaisin todella pelata Koreassa”, Bae sanoi.

”En ajattele sitä vielä. Minun on mentävä takaisin muutaman viikon päästä. Haluan vain pelata hyvää golfia ja päästä mukaan Presidents Cupiin”, 25-vuotias pelaaja sanoi.

Bae kertoi nauttineensa Jason Dayn seurasta lauantain kierroksella. Myös Day suitsutti Baen suoritusta.

”Sangmoon aloitti vahvasti ja löi upeasti koko päivän. Me ikään kuin raahasimme toisiamme päivän mittaan. Hän pelasi upeasti tiiltä viheriölle, tasaisen varmasti, ja puttasi myös erinomaisesti”, luonnehti Day, joka saattaa hyvinkin olla suurin este Baen voittoa ajatellen sunnuntaina.

Bubba Watson (-10) on kaksikosta lyönnin päässä. Ryan Palmer, Zach Johnson ja Henrik Stenson (-9) jakavat kolmannen sijan.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje