7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

David Drysdale on pelannut pian 500 kisaa ilman voittoa, jonka tänään menetti viidennellä uusintareiällä

Getty Images

David Drysdale on kiertänyt pääkiertueella 18 kautta ja käynyt karsinnoissa kymmenen kertaa. Uran avausvoitto ET:llä oli tänään lähempänä kuin koskaan aiemmin.

Heti alkuun todettakoon, että minä pidin David Drysdalen puolia tänään. Ammattilaiseksi jo vuonna 1995 siirtyneen Drysdalen voittoa olisi voitu pitää yllätyksenä, sillä pian 45-vuotta täyttävä Drysdale on esiintynyt tourilla jo 18 kauden ajan ilman ainuttakaan voittoa. Kisoja on kasassa 498 tämänviikkoinen mukaan lukien.

Euroopan Tourin karsinnoissa Drysdale on käynyt peräti 10 kertaa. Tosin 2002–2019 välisenä aikana. Ainoastaan 2004 hän joutui tyytymään yhdeksään starttiin, muutoin mies pelannut vähintään täyden kalenterin. Ja pelaamisesta hän todella tuntuu pitävän, sillä vähintään 30 startin kausia miehen uralle mahtuu peräti kuusi kappaletta.

Usein David Drysdalen ”kevät” alkaa myöhään syksyllä. Silloin kun pelataan kortin säilyttämisen puolesta, herää David ”talviuniltaan” ja raapii tarvittavat eurot kasaan. Tarkkaavaiset television katsojat saattavatkin silloin nähdä vilauksen tästä skotlantilaisesta herrasmiehestä. En tosin tiedä, onko hän herrasmies, koska hän laittaa naisen kantamaan mailansa. Ehkä se on osoitus tasa-arvosta, mene ja tiedä.

Kysymys: Mistä tietää, että David Drysdalen avioliitto on vaikeuksissa? Vastaus: siitä, että hänen mailapoikansa syö lounaansa Caddie Loungessa. Tähän puujalkavitsiin liittyy siis se tosiasia, että Mr. ja Mrs. Drysdale muodostavat avioliiton lisäksi kädin ja pelaajan välisen liiton golfkentällä. Toistaiseksi homma on toiminut heidän kohdallaan hyvin. Tai ainakin niin hyvin, että käsittääkseni he ovat edelleen naimisissa.

Mietin vain, että jos David kertoo mailapojalleen haluavansa kokeilla jotain uutta, niin mailapoika tietää silloin saavansa potkut. Drysdalen tapauksessa potkut on varmasti hivenen vaikeampi antaa. Joka tapauksessa silloin helposti miettisi, että koskeeko ulkoistustoimet myös koko pakettia?

Töitä ei koskaan tulisi viedä kotiin. Niinpä herra Drysdale saattaa joutua vaikeuksiin, mikäli yrittää kotona komennella pelaajan ominaisuudessa mailapojasta vaimon rooliin vaihtanutta puolisoaan.

Drysdale luottaa välineissään vanhoihin luottomailoihin, vuosimallin 2010–2011 Callaway Razr-rautoihin. Viime kaudella hän kokeili Titleistin rautoja kisakäytössä, mutta tällä kaudella käytössä ovat taas vanhat tutu Razrit.

Olkoonkin, että Drysdale on puurtanut pitkän työuran tourilla vailla sen suurempaa menestystä, on hänen uralleen mahtunut huippuhetkiäkin. Esimerkiksi vuonna 2017 hän oli hienosti jaetulla neljännellä sijalla Irish Openissa jo heinäkuussa ja viime kaudella hän oli hienosti kakkonen Etelä-Afrikan Alfred Dunhill Championshipissä. Kilpailu tosin pelattiin joulukuun puolivälissä 2018.

Kakkossijoja miehelle on pitkän uran aikana kertynyt ainoastaan kolme kappaletta. Se ei ole paljon, kun huomio miehen pitkän uran tourilla. Toisaalta, palkintorahaa mies oli netonnut yhteensä jo reilut 5,55 miljoonaa euroa ennen kuluvaa viikkoa.

Sanonta, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, ei kuitenkaan toteutunut David Drysdalen kohdalla tänään.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje