23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Daniella Barrett upeasti Womens Amateur Championshipin välieriin

Daniella Barrett tavoittelee lauantaina melkoista sulkaa hattuunsa. Kuva: Juha Hakulinen

Barrettin välierävastustaja päätti Kiira Riihijärven kisaurakan Pohjois-Irlannissa.

Aura Golfin Daniella Barrett teki perjantaina kovan tempun etenemällä Royal County Down -kentällä meneillään olevassa arvostetussa Womens Amateur Championshipissä jo neljän joukkoon.

Päivän ensimmäisessä ottelussa hyvän vireen löytänyt Barrett päihitti Hollannin Zhen Bontanin niukasti lukemin 1/0. Puolivälierissä oli puolestaan Englannin Euphemie Rhodesin vuoro taipua turkulaiselle numeroin 2/1.

”Olin luottavaisin mielin koko päivän ja lyönti tuntui hyvältä. Hyviä matseja olivat kummatkin ja kolme birdieä jälkimmäisen matsin loppuväylillä olivat ratkaisevassa roolissa.”, sanoi välierissä Amelia Garveyn kohtaava Barrett.

”Sain Mikko Hiltusen (kisassa mukana olleen Kerttu Hiltusen isä) caddieksi molempina reikäpelipäivinä ja hänestä on ollut todella merkittävä apu – huikea tsemppari.”

Barrett uskoo, että finaalipaikka aukeaa samalla kaavalla kuin torstain ja perjantain otteluissa.

”Amelia onkin tuttu entuudestaan ja samalla taktiikalla menen kuin muut matsit. Hyvällä itseluottamuksella ja pitää luottaa, että putit uppoavat.”

Toinen kolmannelle reikäpelikierrokselle yltänyt suomalainen Kiira Riihijärvi voitti perjantain ensimmäisessä ottelussaan Isobel Wardlen luvuin 2/1. Iltapäivän puolivälieräkin eteni pitkään tasaisena, mutta Amelia Garveyn loppurutistus oli liikaa. Voitto kirjattiin uusiseelantilaiselle lukemin 3/2.

”Oli kyllä todella hyvä kisa ja olen tyytyväinen, vaikka paikka neljän sakkiin ei auennutkaan. Tosi varmaa tekemistä, että pystyi upottamaan tärkeät putit ja lyömään hyviä lyöntejä kovissa paikoissa”, Tampan yliopistossa opiskeleva ja college-golfia pelaava Riihijärvi sanoi.

Ennen perjantai-iltapäivän kamppailuja oli teoriassa mahdollista, että Newcastlessa olisi pelattu tyystin pohjoismaalaiset välierät. Riihijärven ja Ruotsin Beatrice Wallinin tappiot mursivat lopulta tämän skenaarion. Pohjoismaalainen finaali on tosin vielä mahdollinen.

Wallinin 1/0 voittanut Englannin Emily Toy saa lauantain toisessa välierässä vastaansa Tanskan Amalie Leth-Nisseniä kouluttaneen Ruotsin Linn Grantin. Tämä ottelu käynnistyy kello 10.45 Suomen aikaa. Barrett ja Garvey aloittavat oman kamppailunsa 15 minuuttia aikaisemmin.

Lue seuraavaksi: Women’s Amateur Championship suomalaisittain hyvin käyntiin – voittoa puolustavan saksalaispelaajan tarina on pysäyttävä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje