Daniella Barrett ja Kiira Riihijärvi 16:n joukkoon Womens Amateur Championshipissä - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Daniella Barrett ja Kiira Riihijärvi 16:n joukkoon Womens Amateur Championshipissä

Lyöntiinsä hyvän luoton saanut Daniella Barrett taistelee perjantaina paikasta Womens Amateurin puolivälieriin. Kuva: Juha Hakulinen

Barrett kaatoi vakuuttavalla pelillä kaksi ensimmäistä vastustajaansa.

Neljästä arvostetun Womens Amateur Championshipin reikäpeleihin yltäneistä suomalaisista kaksi eteni kolmannelle match play -kierrokselle, Daniella Barrettin ja Kiira Riihijärven oltua kumpaakin torstain kilpakumppaniaan etevämpi.

Parin lyönnin turvin Pohjois-Irlannin Newcastlessa pelattavan turnauksen lyöntipelikarsinnasta jatkoon edennyt Barrett pelasi jämäkästi ensimmäisenä match play -päivänä voittaen sekä Tanskan Cecilie BS Nielsenin että Englannin Amelia Jane Williamsonin lukemin 3/2.

”Hyvällä mielellä lähdin aamulla reikäpeleihin ja fiilis pysyi hyvänä koko päivän. Lyönti tuntui tänään hyvältä ja sain siihen hyvän luoton heti ensimmäisen matsin ekoista väylistä lähtien. Molemmat olivat kovia vastuksia, joten piti pelata fiksua, mutta rohkeata peliä. Se oli hyvä taktiikka kumpaankin matsiin. Auttoi paljon, kun sai caddien ja oli muita suomalaisia kannustamassa”, Barrett sanoi.

Perjantaina hänen tavoitteenaan on onnistua hyvin pitkillä väylillä ja saada palloa niin lähelle lippua kuin mahdollista.

”Huomenna lähden pelaamaan parasta golfia mitä pystyn. Pelitaktiikkaa ei hirveästi voi tällä links-kentällä lähteä muuttamaan, mutta taktiikkana on päästä par-viitosilla kahdella päälle ja muuten vain niin lähelle (lippua) kuin näillä vaikeilla griineillä pääsee.”

Kolmannen kierroksen vastustajakseen Aura Golfin pelaaja saa seurakaverinsa Elina Saksan avauskierroksen ottelussa 1/0 voittaneen Hollannin Zhen Bontanin.

”En ole ennen pelannut huomisen vastustajan kanssa, mutta olen nähnyt hänet ennen monissa kisoissa.”

Lyöntipeliosuudella viidenneksi sijoittunut Kiira Riihijärvi oli tiukilla Ingrid Lindbladin kanssa, kaataen ruotsalaisen ensimmäisellä jatkoreiällä. Toisen kierroksen ottelu Englannin Lily May Humphreysiä vastaan oli jo selvempi (3/2) tapaus.

Neljäs matsivaiheeseen yltänyt suomalainen, Emilia Tukiainen kukisti avausottelussaan Englannin Nicola Slaterin luvuin 3/1, mutta oli aseeton ensimmäisellä match play -kierroksella kilpailun voittoa puolustaneen Saksan Leonie Harmin päihittänyttä Ruotsin Linn Grantia (6/5) vastaan.

Riihijärven seuraava, perjantaina kello 11 Suomen aikaa käynnistyvän ottelun vastustaja on Englannin Isobel Wardle. Barrettin ja Bontanin välinen kamppailu pyörähtää käyntiin 20 minuuttia aikaisemmin.

Aamupäivän voittajat etenevät Royal County Down -kentällä iltapäivällä pelattaviin puolivälieriin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje