5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Cut-raja karkasi suomalaisilta Walesissa

Roope Kakko jäi hienosta loppukiristä huolimatta niukasti ulos Wales Openin jatkokierroksilta. Kuva: Petri Timonen

Roope Kakko (+2) karsiutui Wales Openin kahdelta viimeiseltä kierrokselta lyönnin marginaalilla. Kakon kohtaloksi koitui kentän viides reikä (par-4), jossa hän teki torstaina kuusi lyöntiä, perjantaina seitsemän.

Loppukiri oli hurja; kuusi viimeistä neljä alle, kahdella viimeisellä tuloksen 71 pelannut Kakko teki birdien ja eaglen.

”Taistelin hienosti loppuun asti, se oli positiivista. Samoin olen iloinen siitä, että valmentajani Mika Piltz näki kisaesitykseni. Nyt olemme paremmin kartalla siitä, mihin asioihin pitää satsata”, Kakko sanoi.

Seuraavan kerran Kakko pelaa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Skotlannin kolmen kentän turnauksessa.

Mikko Korhonen (+5) oli peliesitykseensä pettynyt. ”Oli varsin sumuinen päivä. Eilen toimi kaikki, tänään ei mikään. Turha selitellä enempää”, hän sanoi. ”Nyt on taukoa luvassa, loppukaudesta päässen mukaan Hongkongiin ja Australiaan. Jollei niissä tule supermenestystä, edessä ovat taas ET:n karsinnat.”

Shane Lowry (-9) kiipesi paalupaikalle Walesin avointen puolivälissä. Siihen riitti kuusi birdietä sisältänyt 65 lyönnin kierros. Joost Luitenja Nicolas Colsaerts jahtaavat sauden kaikki Top-10-sijoitustaan Britannian maaperällä saavuttanut Lowryä yhden lyönnin päässä.

”Olen tosi onnellinen. En ole koskaan aikaisemmin pelannut täällä hyvin, joten johtoasema tuntuu mukavalta”, Lowry sanoi. ”Avaukset olivat tänään paljon parempia ja suorempia. Sain lukuisia birdiepaikkoja ja upotin muutaman putin.”

”Olin kärkikymmenikön tuntumassa viime sunnuntain kierroksen puolivälissä ja samoin viikkoa aikaisemmin Sveitsissä. Jos olen hyvissä asemissa ennen viimeistä sisääntuloa, toivottavasti saan hyvän lennon päälle.”

Colsaerts ei ole voittanut kertaakaan sitten toissavuotisen Volvo World Match Play Championshipin, jonka myötä hän varmisti paikkansa silloiseen Ryder Cupiin. ”Voitto kahden vuoden jälkeen merkitsisi minulle paljon”, belgialainen sanoi.

Wales Openin vuoden 2012 voittaja Thonghai Jaidee ja päivän kovimman kierrostuloksen, 63, pelannut Edoardo Molinari jakavat neljättä sijaa kokonaistilanteessa -7.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje