Cut-raja karkasi Iloselta - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Cut-raja karkasi Iloselta

Mikko Ilonen koki svingaamisensa vieraaksi kahdessa Yhdysvalloissa pelaamassaan kilpailussa. Kuva: All Over Press

Mikko Ilonen pelasi uransa ensimmäisessä PGA Championshipissa tulokset 73-72 . Tämä ei riittänyt jatkoon kauden viimeisessä major-turnauksessa.

”Aamun sade ehti kastella meidät varsin tehokkaasti. Sen tauottua sain hyvän nosteen päälle, kolme birdietä nostivat fiiliksen, mutta 15:n bogi muutti junan suunnan. Kahdella seuraavalla rakensin vielä hyvät birdiepaikat, mutta putti ei uponnut”, Ilonen sanoi.

Karsiutumisen sinetöivät 15. ja 18. reiän bogit Ilosen jäätyä lopulta kahden lyönnin päähän cut-rajasta.

USA:n matkallaan Ilonen pelasi myös World Tourin kisan, jossa sijoitus oli 65. Ohion turnauksessa osallistujia oli 73. Odotettua menestystä ei siis kahdessa suuressa kisassa Iloselle tullut.

”Svingaaminen on tuntunut hieman vieraalta, menee osaltani liian paljon lyömiseksi. Nyt pitää ennen seuraavia kisoja saada peruspalikoita järjestykseen”, Ilonen pohti perjantain kierroksensa jälkeen.

Jos on Oak Hill Country Clubin kenttää pidetty totutusti hankalana selättää, ovat pelaajat kohdelleet sitä tämänvuotisessa PGA Championshipissä toisin. Jack Nicklaus oli vuoden 1980 turnauksen kokonaistuloksessa ainoa parin alittaja, eikä heitä vuoden 2003 majorissakaan ollut kuin kolme.

Kisa on vasta puolivälissä, mutta ennen jatkokierroksia peräti 27 pelaajan tuloksen edessä on miinusmerkki. Webb Simpson sivusi East Coursen kenttäennätystä 64 lyöntiä, mutta Jason Dufner laittoi iltapäivällä lyönnillä paremmaksi. Päivän päätteeksi Dufner hankkiutui kisassa kahden lyönnin johtoon tuloksellaan yhdeksän alle.

Jason Dufner keskittyneenä PGA Championshipin toisella kierroksella. Kuva: All Over Press

Jason Dufner keskittyneenä PGA Championshipin toisella kierroksella. Kuva: All Over Press

”Nähtävästi sade ja pehmeä kenttä ovat mahdollistaneet tällaisen tulostason”, sanoi Dufner, joka osui perjantaina 15 griiniin ja puttasi 26 kertaa. ”Mutta on aika uskomatonta pelata major-turnauksessa tulos 63 ja olla osa historiaa. Tietysti vielä parempaa on johtaa kilpailua.”

Dufnerilla oli hyvät mahdollisuudet sivuta major-turnausten kaikkien aikojen kierrosennätystä, mutta viimeisen reiän birdieyritys jäi noin puoli metriä lyhyeksi.

Jim Furyk (68), Matt Kuchar (66) ja Adam Scott (68) jakavat kakkostilaa kokonaistilanteessa -7.

Dufner menetti vuoden 2011 PGA Championshipissä jo käsissään olleen voiton Keegan Bradleylle. Seuraavalla kaudella tuli uran kaksi ensimmäistä voittoa pääkiertueella. Hän sijoittui tänä vuonna neljänneksi sekä US Openissa että Bridgestone Invitationalissa, mutta muuten on ollut vaikeampaa.

Justin Rose ja parhaana pohjoismaalaisena Henrik Stenson jakavat viidettä sijaa, kolme lyöntiä Dufnerista. Rose pelasi toisen kierroksen ulosmenon 29 lyönnillä, aloitettuaan sisääntulon väylillä (37 lyöntiä). Päivän saldo oli silti mainio 66.

Suurimmista suosikeista vain Tiger Woods (70) ja Phil Mickelson (71) tuntuivat jättävän hyödyntämättä helpot olosuhteet. Vaikka Woodsilla on eroa kärkeen kymmenen lyöntiä, ei peli ole hänen osaltaan vielä pelattu.

”Näyttää siltä, että minun on pelattava todella hyvin viikonloppuna”, sanoi 32 kertaa putannut ja vain seitsemään väylään 14:stä osunut Woods. ”Tämä kenttä on aika pehmeä, se on ehdottomasti kesytettävissä.”

Yksi lauantain kuumimpia kysymyksiä kuuluukin: pystyykö joku rikkomaan jo kolmannella kierroksella Dufnerin kenttäennätyksen?

Ilosen lisäksi karsiutuneiden joukossa olivat mm. Nicolas Colsaerts, Bubba Watson, Charl Schwatrzel, Luke Donald ja Ernie Els.

Lähde: Uutistoimisto AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)