CT-pelaajille avautumassa paikkoja Itävallan kisoihin, kun pääkiertuepelaajien kiinnostus on laimeaa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - European Tour - Kilpagolf

CT-pelaajille avautumassa paikkoja Itävallan kisoihin, kun pääkiertuepelaajien kiinnostus on laimeaa

Toiseksi viimeisin ET-voittaja Sami Välimäki kilpailee reilun kahden viikon kuluttua Diamond Country Clubin kentällä. Kuva: Getty Images

Suomen koko ET-nelikko nähdään tositoimissa vasta kuukauden kuluttua Englannissa.

Suomalaispelaajat ovat saaneet pitkästä aikaa luonnostella merkintöjä kisakalentereihinsa, kun European Tour jatkuu heinäkuussa neljällä turnauksella. Nelikosta Sami Välimäki aikoo osallistua ainoana kumpaankin Itävallassa pelattavaan Euroopan kiertueen ja Challenge Tourin yhteisturnaukseen. Neljä kuukautta kestäneen kilpailutauon katkaisee heinäkuun yhdeksäntenä päivänä Diamond Country Clubilla käynnistyvä Austrian Open.

Toissa vuonna Wienin lähellä Atzenbruggissa pelattavan kilpailun voitti Mikko Korhonen, jonka kausi jatkuu vasta kuukauden kuluttua British Masterissa. Korhonen on käytännössä kilpailun hallitseva mestari, sillä vuonna 2018 Shot Clock Mastersin nimellä tunnettua turnausta ei pelattu viime kaudella.

Kalle Samoojan pelit jatkuvat Korhosen tavoin British Mastersia isännöivällä Close House Golf Clubilla, mutta Tapio Pulkkasen osalta tilanne oli alkuviikolla hieman auki.

”Mietiskelen vielä. Jos pelaan, niin pelaan vain ensimmäisen Itävallan turnauksista. Isossa-Britanniassa on tiedossa pitkä kilpailuputki”, hän kertoi Golfpisteelle.

Molemmat kilpailut ilmestyivät ET:n kalenteriin vasta kesäkuun puolivälissä. Adamstal Golf Clubilla Ramsaussa pelattava Euram Bank Open oli alun perin pelkästään Challenge Tourin ohjelmassa.

Isossa-Britanniassa ET-pelaajilla on luvassa enemmänkin urakoitavaa, kun heinä-elokuussa pelataan kuusi − neljä Englannissa ja kaksi Walesissa − turnausta. Jokaisessa palkintoarvoltaan 1–1 ,25 miljoonan euron koitoksessa on jaossa 2000 Race to Dubai -pistettä. Itävallassa palkintorahaa ja pisteitä on tarjolla tuplasti vähemmän.

On kiva saada kunnon kisoja alle ennen Aasiaan palaamista, niin on siellä sitten heti valmis kunnon vetoihin.

Itävallan turnausten ilmoittautumislistoja ei ole vielä julkaistu, joten suomalaiset Challenge Tour -pelaajat joutuvat toistaiseksi jännittämään pääsynsä puolesta. Pelipaikan aukeaminen riippuu pitkälti siitä, kuinka halukkaita ET-pelaajat ovat jatkamaan kauttaan pienehköissä kilpailuissa.

Janne Kaske arvelee pääsevänsä Itävallan molempiin kilpailuihin. Kuva: All Thailand Golf Tour

Suomalaisista paras CT-kategoria on viime syksynä hyvin European Tourin karsintafinaalissa pelanneella Janne Kaskella, joka oli luottavainen pääsystään Itävallan turnauksiin.

”Todennäköisesti pääsen mukaan kumpaankin. On kiva saada kunnon kisoja alle ennen Aasiaan palaamista, niin on siellä sitten heti valmis kunnon vetoihin”, hän totesi.

Kasken varsinaiset suunnitelmat ovat syksyllä jatkuvalla Asian Tourilla, joten häntä ei mitä ilmeisimmin nähdä enää Itävallan kisojen jälkeen Challenge Tourilla tällä kaudella. AT:n kalenterista löytyy toistaiseksi kolme syyskuulle merkittyä turnausta.

Roope Kakko, Oliver Lindell ja Kim Koivu ovat niin ikään ilmoittautuneet heinäkuun molempiin CT-turnauksiin, mutta koko kolmikko oli hieman odottavalla kannalla.

”Vaatii tietysti sen, että mahtuu mukaan ja sitä en osaa yhtään arvioida, miten pelaajilla on intoa lähteä pelaamaan (Itävaltaan)”, Kakko pohdiskeli.

Ketä Itävallan turnauksissa lopun kaiken pelaakin, tarjolla on voittajalle samat edut kuin missä tahansa European Tourin kilpailussa: ykköstilalla irtoaa pelioikeus pääkiertueelle kauden 2021 loppuun. Siinä porkkanaa kyllikseen.

Challenge Tourin ohjelmassa on syyskuun ja marraskuun alun välisenä aikana vielä kuusi kilpailua. Challenge de España ja Italian Challenge ovat siirrettyjen listalla, joten nähtäväksi jää, löytyykö näille turnauksille vielä uutta ajankohtaa tällä kaudella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje