28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Creamer palasi ruotuun

Paula Creamerilla käynnistyy jo seitsemäs kausi LPGA Tourilla © Getty Images

Paula

Siam Country Clubilla, Pattayalla pelattava kauden avauskilpailu kerää mukaan lähes kaikki LPGA Tourin tähdet. Syykin on selvä, vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana sellaisia kisoja, joissa on oikea palkintopotti on vain kolme.Neljäs kisa on Tourin erikoisuus, Founders Cup, jossa jaetaan World Ranking pisteitä ja kuvitteellisia dollareita 1,3 miljoonaa rahalistalle.

Hyvin monet pelaajat, USA:n nuori tähti Paula Creamer eturivissä viittasivat alkuun kintaalle tapahtumalle jossa pelaajat joutuvat käytännössä palkattomiin talkoisiin. Kuukautta ennen kisan starttia hänet saatiin kääntämään päänsä kun hyväntekeväisyyteen jaettava potti tuplatiiin miljoonaan dollariin.Puolet summasta menee kisan kärkipään pelaajien osoittamiin kohteisiin, toinen osa LPGA Tourin omiin junioriprokteihin.

”Olen mukana. Uskon, että tämänvuotinen tapahtuma on hyvä alku yhteistyölle uuden sponsorin ( RR Donnelly) kanssa. Tulevaisuudessa tämä tapahtuma on toiveeni mukaan tavallinen LPGA Tourin kilpailu jossa hyväntekeväisyydellä on oma tärkeä osansa”, Creamer muotoili sanottavansa Tourin tiedotteessa. Viimevuonna US Openin voittaneen Creamerin mukaansaaminen on kisan arvostuksen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Ennen maaliskuista Founders Cupia pelataan siis Thaimaassa ja Singaporessa kilpailut joihin molempiin pääsee vain 50-80 Tourin menestyneintä pelaajaa.

Suzann Pettersen kakkostilojen kierteessä

Japanin Ai Miyazato voitti edellisvuonna molemmat. Hän lukeutuu suosikkeihin, joista kuitenkin maailmanlistan tuore kärkinimi Yani Tseng on ykkönen. Skandinaaveista nimekkäimmät pelaajat ovat Suzann Pettersen sekä Anna Nordqvist. Thaimaalaisia amatöörejä on mukana kolme, näiden joukossa Finnair Mastersissa kahteen kertaan pelanneet Ariya ja Moriya Jutanugarn.

Onnistuuko

Suzann Petterseniä on pidetty Creamerin tavoin potentiaalisena uutena kuningattarena LPGA Tourilla. Menestysvuonnaan 2007 hän voitti viisi kertaa, mutta on tämän jälkeen menettänyt tyystin taitonsa voittaa. Kolmen viimeisen kauden aikana ykköstiloja on yksi, kakkossijoituksia käsittämättömästi 12.

Creamer on pudonnut maailmanlistalla 11:ksi. Kausi 2010 oli majorin voittamisesta huolimatta varsin repaleinen, vatsavaivat ja sormivamma tekivät esityksistä kovin vaihtelevia.

24-vuotias Creamer pelaa Touria jo seitsemättä kauttaan. LPGA Tourin rahalistan voitto on mennyt ulkomaalaispelaajalle vuosittain kaudesta 1994 lähtien. Suosikit tulevat myös alkavalla kaudellla USA:n ulkopuolelta. Yani Tseng, Suzann Pettersen, Ai Miyazato, Shin Jiyai ja Na Yeon Choi muodostavat viisikon jota Tourin kotimaan pelaajista pystyvät ennakkoon selkeinä altavastaajina uhkaamaan vain Creamer, konkari Cristie Kerr, mahdollisesti myös Michelle Wie.

Kisaohjelma on alkuvuodesta todellakin väljä varsinkin niille pelaajille jotka eitä ole listoilla 50:n ensimmäisen joukossa. Viimeinen takaisku oli se, että huhtikuun jälkipuoliskolla ohjelmaan merkitty Meksikon kisa on tältä vuodelta peruttu. Syynä on virallisesti se, että pelaajien turvalllisuutta ei kyetä kisaviikon aikana takaamaan.

Minea Blomqvistin LPGA Tour kausi käynnistyy maaliskuun toisella puoliskolla joko Founders Cupilla tai Kia Classicilla. Tämänhetkisen arvion mukaan hän pääsee toukokuun loppuun asti pelaamaan 2-4 kilpailua. Euroopan Tourilla Minni pelasi jo kaksi kilpailua Australiassa karsiutuen selkeästi molemmissa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje