26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LET Access Series

Cowan vei voiton Bakkerin nenän edestä

"Hopea ei ole häpeä", vaikka voiton menettäminen Krista Bakkeria luonnollisesti harmittaakin. Kuva: LET/Tristan Jones

Naisten kakkoskiertueeseen kuuluva Norrporten Ladies Open ei päättynyt Krista Bakkerin (-3) osalta täysin suunnitelmien mukaisesti. Bakker johti kisaa viidellä lyönnillä ennen finaalikierrosta, mutta Saksan Olivia Cowan (-4) väänsi lopussa ohi.

Tosin suomalainen tasoitti Cowanin tietä voittoon, sillä teki kohtalokkaasti tuplan 16:lla ja vielä bogin seuraavalla reiällä. Tämä osoittautui käytännössä koko peli käännekohdaksi. Perjantaina tuloksen 73 pelannut Bakker teki lisäksi kaksi birdietä molemmilla kenttäpuoliskoilla ja yhden bogin 12:lla.

Cowanin kolmannen kierros tulos oli 67. Se oli samalla turnauksen kovin noteeraus. Ruotsalaisamatööri Anna Appert Lund (par) oli kolmas.

Bakker on esiintynyt viime aikoina edukseen Ladies Access Tourilla. Hän voitti kiertueen edellisen turnauksen Hampurissa, ja kiilasi Sundsvallin kisan kakkostilan ansiosta rankingissa viidenneksi, Oona Vartiaisen (6:s) edelle. Cowan vahvisti voitollaan saksalaisten kaksoisjohtoa siirtyen samalla kärkeen. Ruotsin turnauksen skipannut Isi Gabsa on toisena. Sanna Nuutinen mahtuu myös Top 10:een.

Vartiainen (+4) sijoittui Sundsvallissa yhdeksänneksi. Muista suomalaisista Annika Nykänen (+8) mahtui niukasti 20:n joukkoon, Nuutisen (+9) sijoitus oli 22:s.

Leena Makkonen ja amatööri Isabella Sahlberg karsiutuivat.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Mortti says:

    Loistava tulos, 2. sija on herkkua suomalaisessa golfissa. Bakker ja koko suomen Letas naisjoukkue on saavuttanut hienoja tuloksia kiertueella – on ollut ilo seurata heidän tuloksia kun samalla suomalaisammattilaiset ovat esiintyneet erittäin vaisusti kansainvälisissä turnauksissaan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Siitä huolimatta en voi olla kiinnittämättä huomiota siihen että jokaisen jatkoon päässeen suomalaisnaisen sijoitus putosi. Siihen pitäisi valmennuksellisesti kiinnittää huomiota, koska tämä tilanne toistuu hyvin usein suomalaisammattilaisten kohdalla sekä naisissa että miehissä. Välillä kysyn itseltäni onko suomalaisgolfareiden fyysinen kunto puutteellinen? Bakkerin, Kakon ja Pulkkasen menestykset pyrkivät kumoamaan tällaisia ajatuksia. Toivotan Letas-naisille menestystä jatkossakin!

  • Valmentaja says:

    Krista hienosti vedät kisasta toiseen, ei mitään tähdenlentoja yhdessä kisassa vaan tasaista tekemistä kärkiporukassa kierroksesta ja kisasta toiseen. Jatka samaan malliin ja toista sama myös LET – kisoissa. Tosimukavaa seurata kun joku osaa hommansa, eikä vain sattumalta saa yhtä kisaa menemään hyvin.